Δημοσκόπηση: Ο Ολάντ θα κερδίσει τις προκριματικές των Σοσιαλιστών, αλλά δεν θα εκλεγεί ξανά πρόεδρος - iefimerida.gr

Δημοσκόπηση: Ο Ολάντ θα κερδίσει τις προκριματικές των Σοσιαλιστών, αλλά δεν θα εκλεγεί ξανά πρόεδρος

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φρανσουά Ολάντ θα κερδίσει τις προκριματικές εκλογές του Σοσιαλιστικού κόμματος και άλλων αριστερών δυνάμεων, αλλά είναι απίθανο να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του 2017, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η έρευνα της Elabe είναι η πρώτη που δημοσιεύεται μετά από την απόφαση των Σοσιαλιστών, το Σάββατο, να προχωρήσουν σε προκριματικές εκλογές, σε μία προσπάθεια να ενισχύσουν τη στήριξη στο πρόσωπο του Ολάντ, ο οποίος είναι ο λιγότερο δημοφιλής Γάλλος πρόεδρος στην ιστορία των δημοσκοπήσεων.

Για δεκαετίες, ο απερχόμενος πρόεδρος εκπροσωπούσε το κόμμα του στις επόμενες εκλογές. Ομως, ο Ολάντ, που έχει πληγεί από την υψηλή ανεργία και τις διαδηλώσεις που γίνονται εδώ και εβδομάδες για τον εργασιακό νόμο, έχει καταποντιστεί σε τέτοιο βαθμό στις δημοσκοπήσεις, που εγείρονται ερωτήματα για την υποψηφιότητά του, με συνέπεια το Σοσιαλιστικό Κόμμα να αποφασίσει τη διενέργεια προκριματικών εκλογών τον Ιανουάριο, σχολιάζει το Reuters.

Μία μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων των Σοσιαλιστών θέλουν ο Ολάντ να μετάσχει στις προκριματικές και το 46% επιθυμεί να τον δει να τις κερδίζει, βάζοντάς τον πολύ μπροστά από τους υπόλοιπους πιθανούς υποψήφιους. Αυτό θέλουν και το 32% των αριστερών ψηφοφόρων συνολικά, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Ομως, σε ό,τι αφορά τους ψηφοφόρους γενικά, ανεξάρτητα από τις πολιτικές τους πεποιθήσεις, μόλις το 13% θέλει να δει τον Ολάντ να κερδίζει τις προκριματικές και το 60% δεν τον θέλει υποψήφιο.

«Ο Ολάντ έχει ένα προβάδισμα ανάμεσα στους αριστερούς ψηφοφόρους, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ακόμη υπάρχει μαζική και έντονη εναντίωση προς το πρόσωπό του στην κοινή γνώμη γενικά», δήλωσε ο Ιβ Μαρί Καν της Elabe.

Ο Ολάντ έχει πει ότι θα ανακοινώσει έως το τέλος της χρονιάς αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φρανσουά Ολάντ Δημοσκόπηση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ