Το σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε τσολιάς - iefimerida.gr

Το σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε τσολιάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Βέλγοι συμπαραστέκονται με τον δικό τους πρωτότυπο τρόπο στην Ελλάδα. Το σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε αλά «ελληνικά» δίνοντας την «απάντησή» του στην κρίση χρέους και τις χρηματαγορές.

Είναι το πιο γνωστό σύμβολο της βελγικής πρωτεύουσας. To μπρούτζινο άγαλμα απεικονίζει ένα μικρό αγοράκι που ουρεί, και έχει αποκτήσει το όνομα «Manneken Pis» («ο κατρουλής»). Για τους Βέλγους θεωρείται σύμβολο αντίστασης καθώς ο θρύλος θέλει το παιδί ενός δούκα να ουρεί εναντίον των εισβολέων που πήγαν να ανατινάξουν τα τείχη της πόλης.

Από το 1659 οπότε και επιβίωσε του βομβαρδισμού των Βρυξελλών, το αγαλματίδιο έχει γίνει σύμβολο της πόλης και αγαπημένη συνήθεια των Βέλγων είναι να το ντύνουν κάθε τόσο με μια στολή, με αποτέλεσμα ο «μικρός κατρουλής» να έχει πάνω από 800 στολές στην κατοχή του.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Plaisirs d' Hiver», που γίνονται αυτές τις ημέρες στις Βρυξέλλες, οι Βέλγοι μας τίμησαν και με το παραπάνω, ντύνοντας το σύμβολο των Βρυξελλών με την στολή του τσολιά!

Το σύμβολο των Βρυξελλών ντύθηκε τσολιάς | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ