O 77χρονος συνταξιούχος που προσπάθησε να σώσει την Τζο Κοξ -Βγήκε από το νοσοκομείο - iefimerida.gr

O 77χρονος συνταξιούχος που προσπάθησε να σώσει την Τζο Κοξ -Βγήκε από το νοσοκομείο

(φωτογραφία: The Daily Mail)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ηρωικός συνταξιούχος, ο οποίος μαχαιρώθηκε ενώ προσπαθούσε να σώσει τη ζωή της δολοφονηθείσας βουλευτού του Εργατικού κόμματος της Βρετανίας, Τζο Κοξ, βγήκε την Δευτέρα από το νοσοκομείο, όπου και νοσηλευόταν.

Ο 77χρονος Μπέρναρντ Κέννυ, πρώην εργάτης ορυχείου, δέχθηκε μαχαιριά στο στομάχι από τον Τόμας Μίλερ, τον δράστη της αιματηρής επίθεσης στο Μπέρστολ του Δυτικού Γιόρκσαιρ, την περασμένη Πέμπτη και μεταφέρθηκε αμέσως στο τοπικό νοσοκομείο.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής ένα διαδικτυακό αίτημα, ζητώντας από την πολιτεία να αναγνωρίσει και επισήμως την ηρωική πράξη του Κέννυ και να επιβραβεύσει το θάρρος του.

Οι Βρετανοί επιθυμούν τώρα να βραβευθεί ο 77χρονος με το «George Medal», ο οποίος είναι πατέρας δυο παιδιών και ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είπε στην γυναίκα του ενώ μεταφερόταν στο νοσοκομείο, αμέσως μετά την ανεπιτυχή προσπάθεια του να αφοπλίσει με μια λαβή ράγκμπι τον δράστη, «Είμαι καλά».

Η αδελφή της Κοξ μάλιστα, Κιμ Λιντμπίτερ, επαίνεσε δημοσίως τον κ. Κέννυ, ως «έναν γενναίο και θαρραλέο κύριο που βοήθησε την αδερφή της στην ώρα της ανάγκης».

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο 77χρονος σήμερα Κέννυ, ξεχωρίζει για το θάρρος του, βοηθώντας τους συνανθρώπους του με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση.

Πριν από 40 χρόνια, ο κ. Κέννυ υπήρξε μέλος μιας ομάδας διάσωσης που κλήθηκε να συνδράμει τα θύματα μιας τεράστιας καταστροφής σε ένα ορυχείο της Αγγλίας.

Ο κ. Κέννυ – ο οποίος περιγράφεται από όσους τον γνωρίζουν ως ένας ιδιαίτερα αθλητικός άντρας και δεινός κολυμβητής – συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης του ορυχείου «Gomersal», ένα ατύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι.

Σε συνέντευξή του με αφορμή την 30η επέτειο του δυστυχήματος, ο ίδιος ο κ. Κέννυ είχε δηλώσει: «Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έπρεπε να εργαστούμε ήταν πολύ δύσκολες. Δεν έχω ξανά αντικρίσει τέτοιες συνθήκες και ούτε θα ήθελα. Ήταν πολύ άσχημα τα πράγματα».

Η αδελφή της Τζο Κοξ αποτίοντας φόρο τιμής στον κ. Κέννυ κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας αγρυπνία, είπε: «Οι σκέψεις μας και οι ευχαριστίες μας πάνε στην οικογένειά του και του ευχόμαστε γρήγορη και πλήρη ανάρρωση. Τι καταπληκτικός άνθρωπος. Υπάρχουν κάποιοι πολύ κακοί άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο, αλλά υπάρχουν και κάποιοι πάρα πολύ καλοί».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ