Ερχεται αύξηση αντικειμενικών και φόρος all inclusive για τα ακίνητα - iefimerida.gr

Ερχεται αύξηση αντικειμενικών και φόρος all inclusive για τα ακίνητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε εξομοίωση των αντικειμενικών με τις αγοραίες αξίες και σε ένα ενιαίο μοναδικό φόρο ακινήτων προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η βάση για τους υπολογισμούς θα είναι, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι εισηγήσεις που έχει στα χέρια του ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών που θα μετονομαστεί σε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων και θα αντικαταστήσει κάθε άλλη επιβάρυνση όπως το ΕΤΑΚ που ακόμη δεν έχει εισπραχθεί και τον ΦΑΠ.

Σε ότι αφορά στις αντικειμενικές αξίες στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι η διαμόρφωση μίας ενιαίας τιμής υπολογισμού αξίας τετραγωνικού για όλες τις φορολογικές αρχές. Αυτές οι αξίες θα μπορούσαν, σύμφωνα µε τη σχετική εισήγηση που έχει γίνει στον υπουργό Οικονομικών, να εισαχθούν στη βάση δεδομένων στοιχείων της ΔΕΗ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και να μην επιδέχονται αμφισβητήσεις ούτε από τις δημόσιες αρχές αλλά ούτε από τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η ενιαία βάση δεδομένων η ενιαία τιμή του ακινήτου θα απεικονίζεται σε όλα τα δημόσια στοιχεία, όπως είναι οι λογαριασμοί ∆ΕΗ, το έντυπο Ε9 κτλ., χωρίς διαφοροποιήσεις και εξαιρέσεις.

Το σχέδιο, εφόσον εφαρμοστεί στην τελική του μορφή, εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τόσο τους πολίτες όσο και τις αρχές καθώς σήμερα είναι πολύ πιθανόν άλλη αξία να αναγράφεται στο συμβόλαιο ιδιοκτησίας, στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας που ισχύει την τελευταία διετία ή στο χαράτσι που επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος (∆ΕΗ και άλλων ιδιωτικών παρόχων).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ