Θεοδωράκης: Γιατί δεν ξαφνιάστηκα από την εκλογή της Ράτζι στη δημαρχία της Ρώμης - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Γιατί δεν ξαφνιάστηκα από την εκλογή της Ράτζι στη δημαρχία της Ρώμης

(φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές/ΑΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ανάρτηση του στον λογαριασμό του στο Facebook, σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών της Κυριακής στην Ρώμη.

Σε αυτές, νικήτρια αναδείχθηκε η 37χρονη δικηγόρος και υποψήφια με το «Κίνημα 5 Αστέρων» του Μπέπε Γκρίλο, Βιρτζίνια Ράτζι, η οποία και πρόκειται να γίνει η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος της «Αιώνιας Πόλης».

Ο κ. Θεοδωράκης, με προφανείς τους παραλληλισμούς με την Ελλάδα, έδωσε την δική του άποψη για αυτήν την εξέλιξη.

Η ανάρτηση του κ. Θεοδωράκη:

«Η αγελάδα πρέπει να τρώει για να μπορούμε στη συνέχεια να την αρμέξουμε» ήταν το αγαπημένο μότο του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση Mafia Capitale στη Ρώμη. Η αγελάδα ήταν... κεντροδεξιά και κεντροαριστερά τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης που είχαν επιτρέψει στην τοπική μαφία να παρεισφρήσει παντού. Σε κοινωνικούς συνεταιρισμούς, στις υπηρεσίες καθαριότητας των παραλιών, σε μικρές και μεγάλες εργολαβίες και βέβαια, σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών.

«Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο κερδίζω εκμεταλλευόμενος τη μετανάστευση. Ούτε το εμπόριο ναρκωτικών δεν είναι τόσο κερδοφόρο», είχε πει σε μια από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες ένας από τους 47 κατηγορούμενους. Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Για να μην ξαφνιάζεστε από την εκλογή της Βιρτζίνια Ράτζι στη δημαρχία της Ρώμης με ποσοστό 67,3%! Η 37χρονη δικηγόρος, «μαθήτρια» του Μπέπε Γκρίλο, έδειχνε τους «παλιούς» και έλεγε μια λέξη: «διαφθορά». Απέναντί της ο (έντιμος) κεντροαριστερός Ρομπέρτο Τζακέτι – επιλογή του Ματέο Ρέντζι – υποσχόταν... μεταρρυθμίσεις.

Θεοδωράκης: Γιατί δεν ξαφνιάστηκα από την εκλογή της Ράτζι στη δημαρχία της Ρώμης | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ