8 επαγγελματικές συμβουλές από την πιο επιτυχημένη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες] - iefimerida.gr

8 επαγγελματικές συμβουλές από την πιο επιτυχημένη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες]

Φωτογραφία:  Sheryl Sandberg/Facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι από τις πιο ισχυρές γυναίκες στον πλανήτη, δεξί χέρι του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και εδώ και περίπου ένα χρόνο εργάζεται ως Διευθύνων Σύμβουλος της Facebook.

Με τον μισθό της να είναι μεγαλύτερος από του ιδρυτή του Facebook, η Σέριλ Σάντμπεργκ είδε τον εαυτό της να σκαρφαλώνει από το 0 στην 5 θέση με τις πιο ισχυρές γυναίκες του κόσμου. Εκτός του ότι είναι απίστευτα επαγγελματίας, γράφει βιβλία, δίνει συνεντεύξεις, η CE0 έχει οικογένεια και θα ήθελε κάποια στιγμή να ενταχθεί στην πολιτική.

Έχοντας πολλές εμπειρίες στον επαγγελματικό τομέα, η Σέριλ δίνει τις πιο χρήσιμες συμβουλές για το πως να γίνεις μία επιτυχημένη καριερίστας, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αφιερωθείς αποκλειστικά σ΄αυτό.

8 επαγγελματικές συμβουλές από την πιο επιτυχημένη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Για τον συνδυασμό μεταξύ μητρότητας και καριέρας:
«Όταν ξεκινάτε να εργάζεστε, να μην σκέφτεστε πως υπάρχει και η εκδοχή της «εξόδου». Μην βάζετε φρένο σε τίποτα. Ο μόνος τρόπος για να πετύχετε είναι να πατάτε μόνο το γκάζι.

Για το αίσθημα της αυτοεκτίμησης:
«Όλοι έχουμε ανασφάλειες εν τέλει: «Στο σχολείο ψηφίστηκα ως η πιο επιτυχημένη μαθήτρια, αλλά ζήτησα από την δασκάλα μου να το βγάλει. Μου φάνηκε τόσο μη ελκυστικό».

8 επαγγελματικές συμβουλές από την πιο επιτυχημένη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Για τους συναδέλφους σου
«Όταν με προσέλαβε ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ μου έδωσε μία συμβουλή: Το να προσπαθείς να αρέσεις σε όλους τους συναδέλφους σου, θα σε κρατήσει πίσω. Ήταν τότε 23χρονών και ήταν η πιο χρήσιμη συμβουλή που μου έχουν δώσει».

Για το να είσαι εργαζόμενη γυναίκα

«Είναι σίγουρο πως είναι από τις πιο δύσκολες αποφάσεις το να γίνεις μητέρα. Ωστόσο πρέπει να είναι το ίδιο δύσκολο και για τον σύντροφό σου».

8 επαγγελματικές συμβουλές από την πιο επιτυχημένη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στις διαπραγματεύσεις:

«Όταν μου έκανε πρόταση ο Ζούκερμπεργκ να έρθω στο Facebook δεν ήθελα να διαπραγματευτώ. Έβρισκα την προσφορά του πάρα πολύ καλή. Ωστόσο όταν το είπα στον άνδρα μου, μου είπε το εξής: Θα σε εκτιμήσουν, μόνο αν διαπραγματεύεσαι τα πάντα».

8 επαγγελματικές συμβουλές από την πιο επιτυχημένη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Για τον σεξισμό στο χώρο εργασίας:

«Η κοινωνία μας είναι σεξιστική, καθώς έχουμε ακόμη κάποια βαθιά ριζωμένες στερεότυπα που έχουμε εσωτερικεύσει από πολύ μικρή ηλικία και τα οποία οδηγούν σε μελλοντικές «αναμενόμενες» συμπεριφορές. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, αλλά το να μην μιλάμε γι 'αυτό έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου, εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι γυναίκες κατέχουν μόλις πέντε τοις εκατό σε κορυφαίες εταιρικές θέσεις εργασίας - και αυτό το ποσοστό έχει παραμείνει η ίδια για τα τελευταία δέκα χρόνια. Γι΄αυτό να μιλάτε...»

Για τις δουλειές του σπιτιού:
Αν θέλετε ο σύζυγό σας να είναι ισότιμος και στο σπίτι θα πρέπει του συμπεριφέρεστε και έτσι. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόοδο στο εργατικό δυναμικό αν δεν έχουμε τις ίδιες υποχρεώσεις με τον σύντροφό μας στο σπίτι.

8 επαγγελματικές συμβουλές από την πιο επιτυχημένη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
8 επαγγελματικές συμβουλές από την πιο επιτυχημένη γυναίκα στον κόσμο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Φωτογραφίες: Sheryl Sandberg/Facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ