Γερμανός πολίτης ζητά επιβολή προστίμου στον Πάπα για οδικές παραβάσεις - iefimerida.gr

Γερμανός πολίτης ζητά επιβολή προστίμου στον Πάπα για οδικές παραβάσεις

Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίτημα στις γερμανικές αρχές, ώστε να επιβληθεί πρόστιμο στον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ, κατέθεσε ένας Γερμανός πολίτης, επειδή ο Ποντίφικας δεν φορά ζώνη ασφάλειας στο ειδικό όχημα με το οποίο μετακινείται.

Σύμφωνα με τους Irish Times, ο άνδρας από το Ντόρμουντ, εξηγεί ότι ο Βενέδικτος στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου, όταν βρισκόταν στη Γερμανία σε επίσημη επίσκεψη, «για μία και περισσότερη ώρα ταξίδευε χωρίς ζώνη» και μπορεί να δείξει τις πολλαπλές παραβιάσεις της οδικής ασφάλειας από τον Ποντίφικα, με βίντεο από το YouTube.

Όπως εξήγησε ο δικηγόρος του ενάγοντος, μέλημα του πελάτη του είναι η η ασφάλεια του ίδιου του Βενέδικτου, ενώ επισημαίνει ότι ως κατ'εξακολούθησιν παραβάτης ο Πάπας θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο που ανέρχεται σε 2.500 ευρώ.

Ο γεννημένος στη Γερμανία, Βενέδικτος είναι αρχηγός κράτους και για το λόγο αυτό έχει διπλωματική ασυλία, που ίσχυε κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία. Με ειδική ρύθμιση του γερμανικού Κοινοβουλίου ο Ποντίφηκας εξακολουθεί να έχει το γερμανικό του διαβατήριο ενώ είναι και πολίτη του κράτους του Βατικανού.

Πάντως, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης σχολίασε ότι μπορεί να ασκηθεί δίωξη αν ο Βενέδικτος επιστρέψει στη χώρα σε ιδιωτική επίσκεψη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ