«Βασιλικός» τίτλος - Πρωταθλητές ΝΒΑ οι Καβαλίερς και ο Λεμπρόν [βίντεο] - iefimerida.gr

«Βασιλικός» τίτλος - Πρωταθλητές ΝΒΑ οι Καβαλίερς και ο Λεμπρόν [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους πανηγύρισαν οι Κλίβελαντ Καβαλίερς αφού επικράτησαν 93-89 των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στον 7ο και τελευταίο τελικό μέσα στο Όκλαντ. Παράλληλα έγιναν η πρώτη ομάδα που κατακτά τον τίτλο ενώ βρέθηκε 3-1 πίσω στη σειρά.

Το είχαν προσπαθήσει 32 ομάδες τα τελευταία χρόνια αλλά δεν το κατάφερε καμία. Όσες βρέθηκαν 3-1 πίσω στη σειρά, έχασαν και τον τίτλο. Όχι όμως και ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος τήρησε την υπόσχεσή του και οδήγησε τους Καβαλίερς στην κατάκτηση του τίτλου μετά το 93-89 μέσα στην έδρα των Ουόριορς.

Ο τελικός ήταν συναρπαστικός, είχε 20 εναλλαγές στο σκορ και 11 ισοπαλίες. Είχε όμως και ένα μεγάλο τρίποντο. Αυτό με το οποίο ο Ιρβινγκ έδωσε προβάδισμα 92-89 στους Καβαλίερες, περίπου ένα λεπτό πριν τη λήξη. Το τρίποντο του Κάρι στη συνέχεια ήταν άστοχο και το δαχτυλίδι κατέληξη στα δάχτυλα των παικτών του Κλίβελαντ.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς σημείωσε 27 πόντους, είχε 11 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 κοψίματα και 2 κλεψίματα και έγινε μόλις ο 3ος παίκτης στην ιστορία που πετυχαίνει triple double στον 7ο τελικό του ΝΒΑ.

Από πλευράς ηττημένων, ο Κάρι έμεινε στους 17 πόντους με κακή εμφάνιση και πολλά άστοχα σουτ ενώ ο Ντρέιμοντ Γκριν σημείωσε 32 πόντους για την ομάδα του Κερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Καβαλίερς ουοριορς NBA
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ