Μια Καλαματιανή ταΐζει μουσακά τους Μιλανέζους! Ανοιξε το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο [εικόνες] - iefimerida.gr

Μια Καλαματιανή ταΐζει μουσακά τους Μιλανέζους! Ανοιξε το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο [εικόνες]

Φωτογραφία: vasilikikouzina.com
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εδώ και λίγο καιρό ένα εστιατόριο στο κέντρο του Μιλάνο σερβίρει γνήσιες, κλασικές, ελληνικές λιχουδιές. Από μουσακά και σπανακόρυζο μέχρι γαλακτομπούρεκο.

Το όνομα αυτού «Vasiliki kouzina». Ιδιοκτήτριά του μια νέα Καλαματιανή, η Βασιλική Πιερρακέα, η οποία, όπως η ίδια εξομολογήθηκε χθες στην πρωινή εκπομπή του Κρατερού Κατσούλη στο Ε, όταν ακόμη ήταν φοιτήτρια στην Πάτρα, μετά από μια ερωτική απογοήτευση πήρε το καράβι για Ιταλία... Και κάπως έτσι ο δρόμος της, μετά από μια περιπλάνηση σε διάφορες πόλεις και αφού ολοκληρώσε τις σπουδές της, την έβγαλε στο Μιλάνο. Και καθώς ήταν μακριά από την αγαπημένη της πατρίδα και αναπολώντας συνεχώς την οικογένειά της και τα κυριακάτικα τραπέζια έφτιαξε ένα φίνο, καθαρά ελληνικό, εστιατόριο. Με γεύσεις καθαρά ελληνικές από αυτές που φτιάχνοντα σε όλα τα ελληνικά σπίτια. Οπως και στο δικό της, στην Καλαμάτα, που τόσο αναπολεί...

Μια Καλαματιανή ταΐζει μουσακά τους Μιλανέζους! Ανοιξε το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Οπως διαβάζουμε στο Kalamatatimes, αρωγός της Βασιλικής στο εγχείρημά της αυτό στο Μιλάνο, ήταν ο Γιάννης Μπαξεβάνης, κάτι που μας κάνει όλους μας να καταλαβαίνουμε τους λόγους της επιτυχίας του εν λόγω εγχειρήματος.

Μια Καλαματιανή ταΐζει μουσακά τους Μιλανέζους! Ανοιξε το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Στόχος της Βασιλικής είναι αυτός ο χώρος της στο Μιλάνο (είναι εστιατόριο το το οποίο ταυτόχρονα λειτουργεί και ως ντελικατέσεν) να μην αφιερώνεται αποκλειστικά στο μαγείρεμα, αλλά και στη γαστρονομική κουλτούρα, τη δημιουργικότητα, την επιδεξιότητα και την κοινωνικοποίηση.

Εκτός από την ιδιοκτησία και το μενού, ελληνική υπογραφή έχει και η διακόσμηση της υπέροχης σάλας του «Vasiliki kouzina», την οποία υπογράφει ο Νεκτάριος Ντάλλας.

Μια Καλαματιανή ταΐζει μουσακά τους Μιλανέζους! Ανοιξε το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Μια Καλαματιανή ταΐζει μουσακά τους Μιλανέζους! Ανοιξε το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οσον αφορά στο μενού, η «ελληνική απόβαση» στο πιάτο των Μιλανέζων ξεκινά με πιάτα όπως σουγάνια Μυτιλήνης, καρδιές αγκινάρας γεμιστές με τυριά, σουτζουκάκια σμυρναίικα, μουσακά, χοιρινό με σύκα και σέλινο, γιουβαρλάκια αβγολέμονο κ.ά. και ολοκληρώνεται με ένα ρυζόγαλο, καρυδόπιτα, γαλακτομπούρεκο ή κυδώνια ψητά.

Μια Καλαματιανή ταΐζει μουσακά τους Μιλανέζους! Ανοιξε το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Μια Καλαματιανή ταΐζει μουσακά τους Μιλανέζους! Ανοιξε το ομορφότερο εστιατόριο στο Μιλάνο [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Φωτογραφίες: vasilikikouzina.com


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βασιλική Πιερρακέα Vasiliki kouzina
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ