Ρυζόγαλο με στέβια - iefimerida.gr

Ρυζόγαλο με στέβια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι ιδιαίτερα παχυντικό για την εποχή, βοηθάω προτείνοντας ζάχαρη στέβια αντί για κανονική.


Υλικά για 3-4 άτομα

  • 3/4 του φλυτζανιού ρύζι στρογγυλό καρολίνα
  • 5 φλυτζάνια φρέσκο γάλα
  • 4 κουταλιές σούπας στέβια
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουερ
  • 2 κλωνάρια βανίλια
Ρυζόγαλο με στέβια | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά το ρύζι με νερό βρύσης
  • Βάλτε το σε κατσαρόλα να βράσει επί 4-5 λεπτά
  • Στραγγίστε το και ξαναπλύντε το στη βρύση –Ετσι το ρύζι παραμένει λευκό και χάνει την φαρινένια γεύση του, είναι πιο ραφινάτο
  • Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα να βράσει, μαζί με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας
  • Ρίξτε και το ρύζι
  • Διαλύστε το κορν φλάουερ σε νερό βρύσης (για να μην κάνει σβώλους) και ρίξτε το σιγά σιγά στο μείγμα
  • Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει επί 20-30 λεπτά, ανακατεύοντας πολύ συχνά
  • Προσοχή: το υλικό πρέπει να είναι υδαρές γιατί το ρύζι θα συνεχίσει να απορροφάει γάλα
  • Αφήστε το να κρυώσει με μια διάφανη ζελατίνα από πάνω για να μη σχηματίσει κρούστα
  • Όταν κρυώσει βάλτε το ψυγείο και σερβίρετε με μπόλικη κανέλα
  • Για διευκόλυνση, βάλτε το σε μικρές κούπες ή μπολ ή ποτήρια παγωτού ώστε να είναι ατομικές μερίδες
  • Βάλτε από πάνω φραμπουάζ ή μύρτιλλα ή φράουλες ή ροδάκινο, ή δυόσμο, δώστε γεύση καλοκαιρινή.
Ρυζόγαλο με στέβια | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ριζόγαλο Στέβια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ