Οσμπορν: Μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες οι συνέπειες του Brexit στο ΑΕΠ της χώρας - iefimerida.gr

Οσμπορν: Μεγαλύτερες από τις αναμενόμενες οι συνέπειες του Brexit στο ΑΕΠ της χώρας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγαλύτερες από τις επίσημες εκτιμήσεις θα είναι οι συνέπειες στο ΑΕΠ της Βρετανίας το ενδεχόμενο Brexit, εκτιμά ο Τζορτζ Οσμπορν.

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, εκτιμά ότι οι πιθανές επιπτώσεις στο ΑΕΠ της Βρετανίας από ενδεχόμενη έξοδο της χώρας του από την ΕΕ θα είναι μεγαλύτερες από τις επίσημες εκτιμήσεις, όπως μεταδίδει το AΠΕ. «Η κεντρική εκτίμηση είναι ότι το ΑΕΠ μας θα μειωθεί κατά 5 ή 6 ποσοστιαίες μονάδες. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι πιθανό ότι οι επιπτώσεις θα είναι πιο σοβαρές από την πρόβλεψη αυτή,» δήλωσε ο Όσμπορν σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο κανάλι ITV.

Το υπουργείο Οικονομικών της Βρετανίας εκτίμησε το Μάιο, ότι μια πιθανή έξοδο από την ΕΕ θα επηρέαζε αρνητικά την οικονομία, προκαλώντας μείωση 6 ποσοστιαίων μονάδων στο ΑΕΠ, κατά την πρώτη διετία. Παράλληλα, η ίδια εκτίμηση αναμένει επιθετικό πληθωρισμό, αλλά και μείωση των τιμών των κατοικιών σε ποσοστό 18%.

«Οι άνθρωποι το κάνουν ήδη αυτό. Δεν αγοράζουν σπίτια, δεν αγοράζουν αυτοκίνητα. Καθυστερούν τις επενδύσεις τους και είμαστε πριν από το δημοψήφισμα. Είναι μία πρόγευση γι' αυτά που θα συμβούν,» τόνισε ο Όσμπορν.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες είχε προειδοποιήσει για νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα λιτότητας εάν οι πολίτες ταχθούν υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. στο δημοψήφισμα της επόμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ όσμπορν Brexit συνέπειες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ