Δίωξη για ανθρωποκτονία στον ύποπτο για τη δολοφονία της Τζο Κοξ - iefimerida.gr

Δίωξη για ανθρωποκτονία στον ύποπτο για τη δολοφονία της Τζο Κοξ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίωξη για ανθρωποκτονία άσκησε η βρετανική αστυνομία στον Τόμας Μέιρ, τον άνθρωπο που φέρεται να δολοφόνησε τη βουλευτή Τζο Κοξ.

«Ασκήσαμε δίωξη σε έναν άνδρα για ανθρωποκτονία, σοβαρή σωματική βλάβη, κατοχή όπλου με πρόθεση διάπραξη εγκλημάτων και κατοχή επιθετικού όπλου», ανακοίνωσε ο Νικ Γουάλεν, επικεφαλής της αστυνομίας του Γιόρκσαϊρ.

Ο 52χρονος Μέιρ αναμένεται να παρουσιαστεί στις δικαστικές αρχές στο Γουστμίνστερ στο Λονδίνο.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον σύζυγο της πολιτικού, Μπρένταν Κοξ και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του. «Ο κόσμος είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη στην ανιδιοτελή υπηρεσία που προσέφερε σε άλλους και δεν μπορεί να υπάρξει καμία αιτιολόγηση για αυτό το ειδεχθές έγκλημα που στέρησε από μια οικογένεια, μια κοινότητα, ένα έθνος μια αφοσιωμένη σύζυγο, μητέρα και δημόσια λειτουργό», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Ο Ομπάμα επικοινώνησε με τον Μπρένταν Κοξ από το Air Force One, ταξιδεύοντας με την οικογένεια του για διακοπές στις δυτικές ΗΠΑ.

Φωτογραφία: YouTube

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τζο Κοξ δολοφονία βουλευτής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ