Ναζιστικά σύμβολα & εγχειρίδια για κατασκευή όπλου είχε στο σπίτι του ο ύποπτος για την δολοφονία της Κοξ - iefimerida.gr

Ναζιστικά σύμβολα & εγχειρίδια για κατασκευή όπλου είχε στο σπίτι του ο ύποπτος για την δολοφονία της Κοξ

(φωτογραφία: SWNS.com από The Guardian)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ναζιστικά εμβλήματα και βιβλία ακροδεξιάς λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένου ενός εγχειριδίου για το πώς να κατασκευάσει κάποιος ένα αυτοσχέδιο πιστόλι, βρέθηκαν από την αστυνομία στο σπίτι του 52χρονου ύποπτου ως δράστη της δολοφονίας της Τζο Κοξ.

Οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις που έψαξαν το σπίτι του ανθρώπου που συνελήφθη μετά την δολοφονία της βουλευτού των Εργατικών της Βρετανίας, ανακάλυψαν ότι ο Τομας Μέιρ είχε αγοράσει βιβλία από μια νεοναζιστική ομάδα με έδρα τις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών για το πώς να κατασκευάσει κανείς όπλα και εκρηκτικά.

Πηγές λένε ότι ο ύποπτος δολοφόνος ήταν διαυγής κατά την πρώτη ανάκριση του και ότι η επίθεση ήταν στοχευμένη και προμελετημένη με τον Μέιρ να περιμένει την βρετανίδα βουλευτή και υπέρμαχο της παραμονής της χώρας της στην ΕΕ την Πέμπτη το μεσημέρι έξω από το κτίριο όπου βρισκόταν η 41χρονη πολιτικός.

Μάρτυρες έχουν ήδη αναφέρει ότι ο Μέιρ φώναζε κατά τη διάρκεια της επίθεσης του, «Πρώτα η Βρετανία», μια φράση που θεωρήθηκε ως παραπομπή στο όνομα ενός ακροδεξιού κόμματος της χώρας, αν και στελέχη του έσπευσαν να αρνηθούν την οποιαδήποτε συσχέτιση.

Οι εξελίξεις ήρθαν την ώρα που ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν επισκεπτόντουσαν την πόλη όπου έλαβε χώρα η δολοφονία της Κοξ, το Μπέρστολ στο Δυτικό Γιόρκσαιρ.

Στις ΗΠΑ, η μη κυβερνητική οργάνωση «SPLC», δημοσιοποίησε μια απόδειξη αγορών, απο την οποία φαίνεται η παραγγελία του Μέιρ από την «National Alliance», μια ομάδα ακροδεξιών απόψεων που ευαγγελίζεται μια χώρα μονό με λευκούς και αντιμάχεται το εβραϊκό στοιχείο.

Μεταξύ των εγχειριδίων που είχε αγοράσει ο Μέιρ περιλαμβάνονται ένα βιβλίο που αναφέρεται στην «χημεία των εκρηκτικών υλών» και ένα ακόμη που ονομάζεται «οδηγός αυτοσχέδιων πυρομαχικών».

Υπήρξαν αναφορές επίσης ότι ο Μέιρ ήταν συνδρομητής του περιοδικού «Patriot SA», ενός εθνικιστικού εντύπου της Νοτίου Αφρικής που νοσταλγεί το καθεστώς του Απαρτχάιντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ