Μια Ιταλία από τα παλιά - Νίκη 1-0 επί της Σουηδίας [βίντεο] - iefimerida.gr

Μια Ιταλία από τα παλιά - Νίκη 1-0 επί της Σουηδίας [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ιταλία πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με σκορ 1-0 επί της Σουηδίας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Η αποτυχία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 φαίνεται πως αποτελεί μακρινό παρελθόν. Η Ιταλία σημείωσε δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο EURO της Γαλλίας αφού μετά τη νίκη της πρεμιέρας επί του Βελγίου, επικράτησε και της Σουηδίας με σκορ 1-0.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό. Στο πρώτο ημίχρονο η Σουηδία ήθελε να πάρει την μπάλα στα πόδια της όμως η Ιταλία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Ίσακσον να μπλοκάρει το πλασέ του Φλορέντσι. Η συνέχεια του πρώτου μέρους δεν έκρυβε κάτι εξαιρετικό και στο 2ο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν να φανούν περισσότερο απειλητικές.

Η Σουηδία είχε πάλι την κατοχή τη μπάλας όμως σιγά-σιγά οι Ιταλοί άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και με τις αλλαγές του Αντόνιο Κόντε έγιναν πιο κινητικοί.

Στο 82ο λεπτό, ο Παρόλο έπειτα από σέντρα του Τζιακερίνι, έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι όμως επτά λεπτά μετά την προειδοποίηση, οι Ιταλοί σκόραραν με υπέροχη κίνηση και πλασέ του Έντερ.

Ο άσος της Ιντερ με έναν ωραίο ελιγμό ξέφυγε από τους αντίπαλους αμυντικούς και με ένα υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ίσακσον διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.

Πλέον, με τους έξι βαθμούς η Ιταλία προκρίθηκε στην επόμενη φάση ενώ η Σουηδία είναι αναγκασμένη να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα Βέλγιο-Ιρλανδία για να δει τι αποτελέσματα θα χρειάζεται την τελευταία αγωνιστική για να πάρει ένα εισιτήριο στην επόμενη φάση.

Συνθέσεις
Ιταλία: Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Φλορέντσι (85’Στουράρο), Καντρέβα, Ντε Ρόσι (74’Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Έντερ, Πελέ (60’Τζάτζα)
Σουηδία: Ίσακσον, Γιόχανσον, Λίντελοφ, Γκράνκβιστ, Μάρτιν Όλσον, Έγκνταλ (79’Λεβίτσκι), Κάλστρομ, Φόρσμπεργκ (79’ Ντουρμάζ), Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Γκουϊντέτι (85’Μπεργκ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Euro 2016 Ιταλία Σουηδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ