ΠΑΣΟΚ για Πολάκη: Ωμή και προκλητική απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ για Πολάκη: Ωμή και προκλητική απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το νέο παραλήρημα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Πολάκη, αυτή τη φορά εναντίον των δικαστικών λειτουργών, επιτείνει το κλίμα αμφισβήτησης των δημοκρατικών θεσμών».

Αυτό ανέφερε σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τις δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σχετικά με τη Δικαιοσύνη και τονίζει ότι «στην πραγματικότητα, δεν είναι τίποτε λιγότερο από άλλη μία προκλητική, ωμή απόπειρα εκφοβισμού των δικαστών με ισοπεδωτικές γενικεύσεις και σενάρια, χωρίς στοιχεία, για παραδικαστικό κύκλωμα».

Προσθέτει επίσης ότι «ο χρόνος που ο κ. Πολάκης επέλεξε για να επιτεθεί στο δικαστικό σώμα, λίγες μόλις ώρες μετά την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για παλαιότερες εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μόνο ως αθώα σύμπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί».

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ πως «εξακολουθεί να παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι σκιών και απειλών στην καρδιά της δημοκρατίας μας», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του και επισημαίνει ότι με ”αφέλεια” και δήθεν δονκιχωτισμό, η Κυβέρνηση σκηνοθετεί μάχες με φανταστικούς εχθρούς προς δημιουργία εντυπώσεων, την ώρα που “κλείνει τα μάτια” στις πραγματικές εστίες διαφθοράς, όπου κι αν αυτές εντοπίζονται».

Παπαθεοδώρου σε Παρασκευόπουλο: Και οι δυο στην κυβέρνηση δεν χωράτε

Εντωμεταξύ, νωρίτερα, στη Βουλή το λόγο είχε λάβει και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ζητώντας την αποπομπή Πολάκη, ενώ είχε εξαπολύσει και βέλη κατά του υπουργού Δικαιοσύνης.

«Η παρακμιακή τοποθέτηση Πολάκη και η επίθεση σε δικαστές σας εμπλέκει πολιτικά κε Παρασκευόπουλε και πολιτικά και προσωπικά. Ζήτησα αποπομπή Πολάκη από Πρωθυπουργό. Είναι πρωτοφανής αυτή η ύβρις απέναντι στο δικαστικό σώμα. Είναι πρωτοφανές να απειλούνται οι δικαστές. Είναι απειλή αυτό. Και δεν υπάρχει απάντηση. Το πρόβλημα δεν το έχει ο κ. Πολάκης αλλά εσείς. Δεν μπορεί να μείνετε και οι δύο στην κυβέρνηση. Καλέσατε εσείς τους δικαστές να αποκρούουν κάθε παρέμβαση πολιτικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη. Αυτό που κάνει ο Πολάκης, την καθοδηγούμενη υποψία κατά δικαστών το κάνει πότε; Όταν έχει αρθεί η ασυλία του και όταν έρχονται υποθέσεις εις βάρος του.
Αν δεν καταδικάσετε ξεκάθαρα τη δήλωση εκτεθειμμένος είστε εσείς. Ο κ. Πολάκης δεν έχει φύγει από τη θέση του. Έχουμε μια ωμή παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, μια κατασυκοφάντηση των δικαστών και μια έμμεση κατεύθυνση στον λαό πως εδώ κάτι γίνεται.Ή επιβεβαιώνετε ότι δεν υπάρχουν παραδικαστικά στην κυβέρνηση ή παραιτείστε εσείς. Και οι δύο δεν χωράτε», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ Παύλος Πολάκης δικαστικό σώμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ