Γκάζι ακούς; Διαδραστική έκθεση στο Μουσείο Φωταερίου -Αφηγήσεις από τη γειτονιά της Τεχνόπολης - iefimerida.gr

Γκάζι ακούς; Διαδραστική έκθεση στο Μουσείο Φωταερίου -Αφηγήσεις από τη γειτονιά της Τεχνόπολης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Προφορικες ιστορίες και μαρτυρίες απο την περιοχή γύρω απο την Τεχνόπολη θα γνωρίσουν, όσοι επισκεφτούν από τις 28 Ιουνίου ως τις 8 Ιουλίου, τη διαδραστική έκθεση «Γκάζι, ακούς;».

Σκοπός της έκθεσης είναι να καταγράψει, αλλά και να παρουσιάσει στους επισκέπτες, ζωντανές μνήμες της γειτονιάς γύρω από το παλιό εργοστάσιο φωταερίου καθώς και την ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού, με έμφαση στην περίοδο 1980-2004.
Μνήμες και συναισθήματα ανθρώπων που γνωρίζουν την ιστορία της γειτονιάς βιωματικά, έρχονται στην επιφάνεια και παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό την μορφή προφορικών μαρτυριών, μέσα από μια πρωτότυπη έκθεση οπτικοακουστικών μέσων.

Προσωπικές συνεντεύξεις

Μια δυναμική ομάδα φοιτητριών και φοιτητών συνομιλεί με κατοίκους της γειτονιάς, παλιούς εργαζόμενους του εργοστασίου, εργαζόμενους στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων στην περιοχή, ανθρώπους που γνωρίζουν και νιώθουν την γειτονιά του Γκαζιού σπίτι τους, και καταγράφει τη «φωνή» τους.

Οπτικοακουστική έκθεση

Η καινοτόμος αυτή έκθεση θέτει τις προφορικές μαρτυρίες των ανθρώπων αυτών στο προσκήνιο οπτικά και ηχητικά.
Την έκθεση διοργανώνουν η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το Βιομηχανικό Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου.

Γκάζι ακούς; Διαδραστική έκθεση στο Μουσείο Φωταερίου -Αφηγήσεις από τη γειτονιά της Τεχνόπολης  | iefimerida.gr 0

Εγκαίνια: Τρίτη 28 Ιουνίου 19.30
Διάρκεια: 28 Ιουνίου - 8 Ιουλίου 2016, 10.00-18.00
Κτίριο Νέο Υδαταέριο, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100
Είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ