Το σύνθημα του EURO - Τραγούδι των '90s η έμπνευση των Βορειοϊρλανδών [βίντεο] - iefimerida.gr

Το σύνθημα του EURO - Τραγούδι των '90s η έμπνευση των Βορειοϊρλανδών [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οσοι βρίσκεστε κοντά στα 30 σίγουρα τραγουδήσατε κάποια στιγμή στα νιάτα σας το «Freed From Desire» και επειδή δεν ξέρατε όλους τους στίχους, μένατε στο «να να να να». Αρκετά χρόνια μετά, οι οπαδοί της Βορείου Ιρλανδίας, εμπνεύστηκαν ίσως το καλύτερο σύνθημα που βγήκε ποτέ για Εθνική ομάδα, παραφράζοντας τους στίχους.

Το «Freed From Desire» είχε ήδη κάνει τον κύκλο του στην Ευρώπη με τη φωνή της Ιταλίδας Gala να σπάει τα ταμεία στο τέλος του προηγούμενο αιώνα. Ελα όμως που αποτέλεσε και την πηγή έμπνευσης των Βορειοιρλανδών.

Για την ακρίβεια, το εμπνεύστηκε ένας οπαδός της Γουίγκαν αλλά αυτοί το εκτόξευσαν. Ολα ξεκίνησαν από τον επιθετικό της Βορείου Ιρλανδίας, Will Grigg, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην προσπάθεια της αγγλικής Γουίγκαν να πάρει την άνοδο για το πρωτάθλημα της Τσάμπιονσιπ.

Ο σύλλογός του τα κατάφερε με τον ίδιο να σημειώνει 25 γκολ και την επόμενη μέρα ένας οπαδός της ομάδας ανήρτησε στο youtube ένα σύνθημα εμπνευσμένο από το «Freed From Desire» για χάρη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή.

Αυτό ήταν. Ο απλός φίλαθλος της Γουίγκαν, άθελά του δημιούργησε ένα νέο σύνθημα για τους οπαδούς της Γουίγκαν, οι οποίοι το τραγουδούσαν σε όλες τις παμπ πριν από κάθε παιχνίδι της ομάδας τους, Βέβαια χρειάστηκε να αλλάξουν κάπως το ρυθμό αλλά και τα λόγια μέχρι να το μετατρέψουν σε απόλυτο trend.

Ομως κάπου εκεί ήρθαν οι... τρελοί Βορειοιρλανδοί να το εκτοξεύσουν. Ο Will Grigg κέρδισε μια θέση στην αποστολή της Βορείου Ιρλανδίας για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και αυτόματα το τραγούδι έγινε Νο1 σύνθημα στα χείλη των οπαδών, οι οποίοι ταξίδεψαν στη Γαλλία. Το «εγκαινίασαν» μάλιστα μετά από ένα φιλικό της εθνικής τους ομάδας, πριν γίνει το ταξίδι στο EURO.

Στη Γαλλία βέβαια, δεν υπάρχει άλλο τραγούδι που να ακούγεται όλη μέρα. Στη Νίκαια, οι Γάλλοι ξυπνούσαν και κοιμόντουσαν ακούγοντας τους Βορειοιρλανδούς να τραγουδούν Will Grigg's on fire

Ποιος είναι όμως ο Will Grigg...

Ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος μπορεί να χάρισε στην Γουίγκαν την άνοδο αλλά στην εθνική ομάδα της χώρας του, δεν έχει αγωνιστεί ούτε λεπτό στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Και τι τους νοιάζει τους Βορειοιρλανδούς όμως; Αυτοί θέλουν απλά να τραγουδούν αλλά και να κάνουν φάρσες. Όπως αυτή στην πυροσβεστική του Μπέλφαστ μετά τη νίκη επί της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ