Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ σε... νευρική κρίση: Τριγμοί για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση - iefimerida.gr

Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ σε... νευρική κρίση: Τριγμοί για εκλογικό νόμο και συνταγματική αναθεώρηση

Φωτογραφία: Sooc

Κόκκινο χτυπάει το πολιτικό θερμόμετρο σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ με δεδομένη τη διχογνωμία που καταγράφεται για το νέο εκλογικό νόμο, τις επικείμενες αλλαγές στο Σύνταγμα και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Και μπορεί οι διαφορετικές απόψεις αλλά και οι διαφωνίες να είναι γνώριμες για την ηγεσία του Μαξίμου, ωστόσο το timing που επέλεξαν οι «53» μόνο απαρατήρητο δεν πέρασε. Κι αυτό, γιατί η εσωκομματική τάση «χτύπησε» με διπλό αντάρτικο λίγες ώρες πριν την εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τον οδικό χάρτη για την ανάπτυξη.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο ωστόσο επέλεξε να μην ανεβάσει τους τόνους. «Υπάρχει πλουραλισμός απόψεων», έλεγαν χαρακτηριστικά κυβερνητικές πηγές δίχως να κάνουν περαιτέρω σχόλια.

Στην Πολιτική Γραμματεία ο Τσίπρας αφουγκράζεται το κόμμα

Με φόντο τα παραπάνω και το ζωηρό διάλογο που έχει ανοίξει στους κόλπους της κυβέρνησης και του κόμματος, ο πρωθυπουργός για δεύτερη εβδομάδα ετοιμάζεται θα δώσει το «παρών» στις 10 το πρωί στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ζυμώσεις στην Κουμουνδούρου αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και ο κ. Τσίπρας θέλει να ακούσει όλες τις απόψεις, προτού ανακοινώσει τις δικές του αποφάσεις. «Δεν είναι κακό να λένε κάποιοι τις αντιρρήσεις του», αναφέρει στο iefimerida.gr συνομιλητής του πρωθυπουργού διαβεβαιώνοντας ότι ακόμα όλα είναι ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται, ότι η πλειοψηφία των κομματικών και κυβερνητικών στελεχών (κκ Βούτσης, Κατρούγκαλος, Τσακαλώτος, Σκουρλέτης, Φίλης) τάσσεται υπέρ της καθιέρωσης της απλής αναλογικής. Από την άλλη, στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση Κουρουμπλή υπέρ ενός αναλογικότερου νόμου με μειωμένο μπόνους, ενώ οι στενοί συνεργάτες του κ. Τσίπρα τηρούν στάση αναμονής και σχολιάζουν ότι όλα θα συνεκτιμηθούν και από τις αλλαγές στο Σύνταγμα.

Διαφωνίες και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Πανσπερμία απόψεων τέλος, καταγράφεται και για το ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ώρα που στους κόλπους της κυβέρνησης συζητούν έντονα την πρόταση για εκλογή προέδρου από το λαό, καθώς και για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του, οι «53» σπεύδουν να εκφράσουν τη διαφοροποίησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρουν πως «έχουμε ανάγκη ενίσχυσης των εξουσιών του Κοινοβουλίου και όχι μείωσής τους», ενώ σημειώνουν πως όλα αυτά θα πρέπει να συζητηθούν στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος η οποία θα συγκληθεί το Σαββατοκύριακο 25-26 Ιουνίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας Μέγαρο Μαξίμου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ