Τα μηνύματα Τσίπρα και Μητσοτάκη για τη δολοφονία της Τζο Κοξ - iefimerida.gr

Τα μηνύματα Τσίπρα και Μητσοτάκη για τη δολοφονία της Τζο Κοξ

(φωτογραφία: Jon Super/EPA/ΑΠΕ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η είδηση της δολοφονίας της βουλευτού των Εργατικών, Τζο Κοξ την Πέμπτη το μεσημέρι κάνει τον γύρο του κόσμου, με τους πολιτικούς ηγέτες να εκφράζουν ο ένας μετά τον άλλον την θλίψη τους για το περιστατικό.

Μεταξύ αυτών και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με το ΑΠΕ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «η κατάληξη της #JoCox μας γεμίζει θλίψη. Η μνήμη της θα συνοδεύει τους αγώνες για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη», ενώ σε λογαριασμό του στο Twitter δήλωσε «σοκαρισμένος από την είδηση της δολοφονίας της» και πρόσθεσε ότι «ο εθνικισμός και το μίσος είναι κοινός μας εχθρός».

Ειδική αναφορά στη δολοφονία της Τζο Κοξ έκανε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μουσείο της Ακρόπολης λέγοντας χαρακτηριστικά πως: «Κοινός εχθρός όσοι θέλουν να διασπάσουν την ενότητα των λαών και των κοινωνικών δυνάμεων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη -Παραγωγική Ανασυγκρότηση».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε «να αποτίσουμε φόρο τιμής σε μια πολιτικό που χάθηκε άδικα και να ελπίσουμε να είναι το τελευταίο θύμα σε μια περίοδο όπου στην Ευρώπη το μίσος αναζωπυρώνεται και ενισχύεται έναντι της νηφαλιότητας και του πολιτικού λόγου».

Τα μηνύματα Τσίπρα και Μητσοτάκη για τη δολοφονία της Τζο Κοξ | iefimerida.gr 0

Ανάρτηση για το γεγονός έκανε στο Twitter και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας «βαθιά λυπημένος στο άκουσμα του θανάτου της Τζο Κοξ» και προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μου βρίσκονται με την οικογένεια της, ιδίως τον άντρα της και τα δυο παιδιά της.»

Τα μηνύματα Τσίπρα και Μητσοτάκη για τη δολοφονία της Τζο Κοξ | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ