Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» - iefimerida.gr

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παγκόσμιο σοκ προκάλεσε η είδηση της δολοφονίας της βουλευτού του Εργατικού Κόμματος Τζο Κοξ από έναν άνδρα που φώναζε «Πρώτα η Βρετανία».

Ο άνδρας πυροβόλησε την Τζο Κοξ 3 φορές - εκ των οποίων την μια στο κεφάλι - και την μαχαίρωσε ενώ βρισκόταν στην περιφέρειά της, στη βόρεια Αγγλία.

Η βουλευτής μεταφέρθηκε εσπευσμένα με αεροδιακομιδή στο νοσοκομείο, όμως δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε στις 15:48 ώρα Ελλάδος σύμφωνα με τους γιατρούς. Η είδηση του θανάτου της έγινε γνωστή λίγο μετά τις 19:15.

«Με μεγάλη μου λύπη ανακοινώνω ότι υπέκυψε στα τραύματά της», είπε η αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Ντι Κόλινς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Σύμφωνα πάντα με την Κόλινς, η αστυνομία, που έχει πάρει καταθέσεις από πολλούς μάρτυρες, δεν αναζητά κανέναν άλλο ύποπτο για τη δολοφονία της Κοξ, πέραν του 52χρονου άνδρα που έχει ήδη συλληφθεί και φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης. Ο άνδρας αυτός, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν αδιευκρίνιστα, χαρακτηρίστηκε «μοναχικός» από τους γείτονές του.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης η 41χρονη Τζο Κοξ δέχτηκε την επίθεση ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στο Μπίρστολ, κοντά στο Λιντς. Ένας άνδρας μαχαιρώθηκε επίσης από τον δράστη ενώ ένας ένοπλος διαφεύγει, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.Σύμφωνα με την Daily Mail, η βουλευτής των Εργατικών πυροβολήθηκε δύο φορές και μαχαιρώθηκε, όταν προσπάθησε να χωρίσει δύο άντρες που καβγάδιζαν στο δρόμο.

Σύμφωνα με τον Hichem Ben Abdallah αυτόπτη μάρτυρα ο δράστης κλοτσούσε την 41χρονη μητέρα δυο παιδιών καθώς ήταν πεσμένη στο πεζοδρόμιο και βουτηγμένη στα αίματα.

«Η οικογένεια των Εργατικών και όλη η χώρα έχουν υποστεί σοκ και εκφράζουν τη θλίψη τους μετά τον φρικτό θάνατο της Τζο Κοξ», έγραψε στο Twitter ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον χαρακτήρισε «τραγωδία» τον θάνατο της Κοξ που, όπως είπε, ήταν αφοσιωμένο μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου. «Οι σκέψεις μου είναι με τον σύζυγό της Μπρένταν και τα δύο μικρά παιδιά της», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος της Κοξ, η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε ότι ο διοικητής της, ο Μαρκ Κάρνεϊ, δεν θα εκφωνήσει την ομιλία του απόψε στο Μάνσιον Χάουζ, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ο Κάρνεϊ, που επρόκειτο να μιλήσει για την οικονομική τεχνολογία, θα κάνει μόνο μια σύντομη παρέμβαση που θα αφορά "τα σημερινά γεγονότα", διευκρίνισε η Τράπεζα.

21:14 Κέρι: Η δολοφονία της Τζο Κοξ είναι μια επίθεση ενάντια σε όλους όσους πιστεύουν στη δημοκρατία

Η δολοφονία της Τζο Κοξ, της 41χρονης βουλευτίνας του Εργατικού Κόμματος που έπεσε θύμα επίθεσης ενώ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε ψηφοφόρους της στο Μπίρστολ, κοντά στο Λιντς είναι μια επίθεση ενάντια σε όλους τους υποστηρικτές της δημοκρατίας δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι από την Κοπεγχάγη.

«Εκφράζω μαζί με τον Δανό πρωθυπουργό Λαρς Λόκε Ράσμουσεν τη βαθιά μου οδύνη για τη δολοφονία μιας νεαρής βουλευτίνας, που ήταν προφανώς μια νεαρή γυναίκα με σπουδαίο ταλέντο, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων της στην εκλογική της περιφέρεια. Αυτή είναι μια επίθεση ενάντια σε όσους θεωρούν τη δημοκρατία σημαντική και έχουν πίστη σε αυτή», δήλωσε.

21:09 Αναστέλλουν την εκστρατεία τους οι υποστηρικες της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ

Η επίσημη εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι ακυρώνει όλες τις εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες για αύριο, μετά τη δολοφονία της βουλευτίνας Τζο Κοξ, μέσα στη μέση του δρόμου, λίγο πριν από μια συνάντηση που επρόκειτο να έχει με ψηφοφόρους στην περιφέρειά της.

«Η τραγωδία αυτή έχει σοκάρει τους πάντες στην εκστρατεία και ιδίως τους ανθρώπους στο Γιορκσάιρ που εργάζονταν μαζί της. Υπό το φως αυτών των φριχτών νέων, αναστείλαμε την εκστρατεία μας για σήμερα και αύριο», ανακοίνωσε ο Γουίλ Στρόου, ο εκτελεστικός διεθυντής της Stronger In Europe, με ανάρτησή του στο Facebook.

20:20 Τσίπρας: Η κατάληξη της Τζο Κοξ μας γεμίζει θλίψη

Σε ανάρτηση του στο Twitter για τον θάνατο της βουλευτή του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας Τζο Κοξ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει ότι: «η κατάληξη της #JoCox μας γεμίζει θλίψη. Η μνήμη της θα συνοδεύει τους αγώνες για μια ενωμένη και ειρηνική Ευρώπη» και συμπλήρωσε: «σοκαρισμένος από την είδηση της δολοφονίας της» προσθέτοντας πως ο εθνικισμός και το μίσος είναι κοινός μας εχθρός.

Ειδική αναφορά στη δολοφονία της Τζο Κοξ έκανε ο Πρωθυπουργός και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Μουσείο της Ακρόπολης. «Κοινός εχθρός όσοι θέλουν να διασπάσουν την ενότητα των λαών και των κοινωνικών δυνάμεων», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκινώντας την ομιλία του στην εκδήλωση «Ελλάδα 2021: Δίκαιη Ανάπτυξη -Παραγωγική Ανασυγκρότηση». Ο πρωθυπουργός κάλεσε «να αποτίσουμε φόρο τιμής σε μια πολιτικό που χάθηκε άδικα και να ελπίσουμε να είναι το τελευταίο θύμα σε μια περίοδο όπου στην Ευρώπη το μίσος αναζωπυρώνεται και ενισχύεται έναντι της νηφαλιότητας και του πολιτικού λόγου».

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 0

Ανάρτηση για το γεγονός έκανε στο Twitter και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώνοντας «βαθιά λυπημένος στο άκουσμα του θανάτου της Τζο Κοξ» και προσθέτοντας ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μου βρίσκονται με την οικογένεια της, ιδίως τον άντρα της και τα δυο παιδιά της.»

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 1

Δήλωση της Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά για την δολοφονία της Τζο Κοξ:

«Η δολοφονία της Τζο Κοξ είναι σοκαριστική. Ένα χτύπημα μισαλλοδοξίας και φανατισμού. Ένα χτύπημα στην καρδιά της ευρωπαϊκής ιδέας, της Δημοκρατίας, του δικαιώματος στη ζωή, στην άποψη, στην ελεύθερη σκέψη. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον βρετανικό λαό και την οικογένεια της.

Μαζί με όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου, ενώνουμε την φωνή μας και την πίστη μας ότι ο φόβος, ο διχασμός και το μίσος δεν θα περάσουν.»

19:47: Φάρατζ: Είμαι βαθιά συγκινημένος

Ο επικεφαλής της καμπάνιας υπέρ του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ σε ανάρτησή του στο twitter εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο της βουλευτού των Εργατικών.

«Είμαι βαθιά συγκινημένος από την είδηση ότι η Τζ Κοξ πέθανε. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 2

Δεν ήταν λίγοι ωστόσο όσοι έσπευσαν να σχολιάσουν με θυμό την ανάρτηση του Φάρατζ. «Το αίμα στα χέρια σου» έγραψαν μεταξύ άλλων, προφανώς από το γεγονός ότι ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» και εικάζεται ότι ήταν οπαδός του Brexit.

19: 45 Δήλωση του επικεφαλής της Αστυνομίας του West Yorkshire:

«Λίγο πριν τις 13:00 (ώρα Βρετανίας) σήμερα η Τζο Κοξ δέχθηκε επίθεση στην οδό Μάρκετ στο Μπρίστολ.

Με λύπη ανακοινώνω πως η βουλευτής υπέκυψε στα τραύματα της.

Θα ήθελα να εκφράσω τα βαθύτερα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια και τους φίλους της αυτήν την τραγική στιγμή.

Η Τζο δέχθηκε επίθεση από έναν άνθρωπο ο οποίος τις προκάλεσε σοβαρά και θανατηφόρα τραύματα.

Στη συνέχεια, υπήρξε μια περαιτέρω επίθεση με στόχο έναν 77χρονο σε κοντινή απόσταση, ο οποίος υπέστη τραυματισμούς που δεν απειλούν τη ζωή του.

Λίγο αργότερα, ένας άνδρας συνελήφθη σε κοντινή απόσταση από ένστολους αξιωματικούς της τοπικής αστυνομίας.

Όπλα, συμπεριλαμβανομένου και ενός πυροβόλου έχουν επίσης κατασχεθεί.

Στις 13:48 (ώρα Βρετανίας) ανακηρύχθηκε και επίσημα ο θάνατος της Τζο Κοξ από τον γιατρό του παραϊατρικού πληρώματος.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έρευνα η οποία συμπεριλαμβάνει μεγάλο αριθμό μαρτύρων οι οποίοι καταθέτουν στην αστυνομία αυτήν την στιγμή ενώ παράλληλα υπάρχει μεγάλη αστυνομική παρουσία στην περιοχή.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για να καθοριστεί το κίνητρο αυτής της επίθεσης.

Ειδικά εκπαιδευμένοι αξιωματικοί βρίσκονται σε άμεση επαφή με την οικογένειά της Τζο ενώ ζητείται από τα μέσα ενημέρωσης να σεβαστούν την ιδιωτική ζωή των συγγενών σε αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή.

Είναι σαφές πως η έρευνα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο. Εχουμε συλλάβει έναν ύποπτο ενώ δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε ακόμα ποιο ήταν το κίνητρο της επίθεσης.

Αυτήν τη στιγμή δεν αναζητούμε κανέναν άλλον που να έχει σχέση με το περιστατικό».

19:39 Ο Ντέβιντ Κάμερον για τον θάνατο της Τζο Κόξ

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 3

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον έκανε την ακόλουθη ανάρτηση, όταν έγινε γνωστό ότι η Τζο Κοξ έχασε τη μάχη με τον θάνατο. «Ο θανατος της Τζο Κοξ ειναι τραγικός. Υπήρξε μια αφοσιωμένη και με ενδιαφέρον για το έργο της βουλευτής. Η σκέψη μου βρίσκεται με τον άντρα της, Μπρένταν και τα δύο μικρά παιδιά της».

19:01 Ο δράστης της επίθεσης

Πριν λίγα λεπτά η εφημερίδα «Mirror» δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση μια φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη, Τόμι Μαίρ (Tommy Mair).

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 4

Πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας την τελευταία ώρα κάνουν λόγο για έναν μοναχικό άνδρα, με ψυχολογικά προβλήματα, ο οποίος μάλιστα προσέφερε εθελοντικά τη βοήθεια του σε τοπικό πάρκο, σε ένα πρότζεκτ που απευθυνόταν σε άτομα με βεβαρημένη ψυχική υγεία.

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 5

Μάλιστα, αρκετοί στο twitter δημσοιεύουν τα τελευταία λεπτά ένα σχετικό άρθρο του 2011, όπου απεικονίζεται και αναφέρεται ο φερόμενος ως δράστης, σε ένα ρεπορτάζ για τον εθελοντισμό.

18: 50 Στη δημοσιότητα το όνομα του δράστη

Tommy Mair είναι σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα το όνομα του δράστη του οποίου η κατοικία βρίσκεται στο Μπρίστολ, στην περιοχή που έγινε η επίθεση. Το σπίτι του έχει αποκλειστεί από την αστυνομία.

18:47 Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 6

Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, Έντνα Κένυ, ο οποίος επρόκειτο να δώσει ομιλία σχετική με το επικείμενο δημοψήφισμα την Πέμπτη το απόγευμα, «τουίταρε» οτι αναβάλλει τη συμμετοχή του.

18: 41 Σκίτσο του όπλου

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 7

«Ο Hicham Ben-Abdallah, αυτόπτης μάρτυρας την επίθεσης εναντίον της Jo Cox, σχεδίασε το όπλο λέγοντας πως είχε μέγεθος μεσαίου αγγουριού» αναφέρει στο Twitter του ο Michael Crick.

17:50 Η ανάρτηση του συζύγου της

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 8

Πριν λίγα λεπτά ο σύζυγός της, Μπρένταν, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία της Τζο, χωρίς κάποιο επιπλέον σχόλιο.

17: 41 Η ανάρτηση του Νάιτζελ Φάραζ

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 9

«Δηλώνω τρομοκρατημένος από την επίθεση στην Κοξ. Εύχομαι τα καλύτερα» Νάιτζελ Φάρατζ.

17:31 «Την πυροβόλησαν τρείς φορές»

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα Clarke Rothwell, ο δράστης πυροβόλησε τη βουλευτή τρεις φορές, την μαχαίρωσε με ένα μεγάλο μαχαίρι 30 εκατοστών φωνάζοντας «Πρώτα η Βρετανία».

«Ο τρίτος πυροβολισμός ήταν στην περιοχή του κεφαλιού» δήλωσε σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Telegraph.

17:21 Τι αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες

Σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα Hichem Ben-Abdallah, ιδιοκτήτρια εστιατορίου η οποία έσπευσε στη σκηνή αμέσως μετά τον πρώτο πυροβολισμό το θύμα ήταν σε άσχημη κατάσταση. «Είχα πελάτες και τους έβαζα ποτά όταν ξαφνικά άκουσα μια κραυγή» δήλωσε στο Yorkshire Post.

«Είδα ένα ποτάμι ανθρώπων να κατευθύνονται προς τον λόφο. Ούρλιαζαν και τραβούσαν κάτι πίσω από ένα αυτοκίνητο» δήλωσε και προσέθεσε: «Μια κυρία ήταν πεσμένη στο έδαφος. Ενας άνδρας τράβηξε ένα όπλο - ήταν ένα αυτοσχέδιο όπλο, όχι σαν αυτά που βλέπετε στην τηλεόραση.

«Μετά το δεύτερο πυροβολισμό γύρισα και άρχισα να τρέχω. Εκείνος έφυγε πολύ ήρεμα. Κανείς δεν τον σταμάτησε - είχε ένα πυροβόλο όπλο. Είναι σαν ένα όνειρο» είπε δακρυσμένη.

17:10 Συνελήφθη ένας ύποπτος

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ένας 52χρονος ύποπτος μετά την επίθεση που σημειώθηκε στο Μπρίστολ, κοντά στο Λιντς της βόρειας Αγγλίας.

«Στις 12.53 (14.53 ώρα Ελλάδας) σήμερα, η αστυνομία ενημερώθηκε για ένα επεισόδιο στη Μάρκετ Στριτ του Μπίρστολ όπου μια γυναίκα ηλικίας περίπου 40 ετών υπέστη σοβαρά τραύματα και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση» σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας του Δυτικού Γιορκσάιρ.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 52χρονο, συνεχίζει η ανακοίνωση, χωρίς να επιβεβαιώνει τα στοιχεία του θύματος. Αδιευκρίνιστα παραμένουν και τα αίτια της επίθεσης.

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 10
Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 11
Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 12

Η σκηνή που φέρεται να απεικονίζει την σύλληψη του ύποπτου.

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 13

Οι πρώτες μαρτυρίες που ανέφεραν ότι ο δράστης φώναζε «Britain First» οδήγησαν πολλούς να θεωρήσουν ότι τα λόγια του ήταν μια σαφής αναφορά στο ακροδεξιό κόμμα με αυτό το όνομα που συμμετέχει στην καμπάνια υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.

Μάλιστα η Αντιπρόεδρος του κόμματος, Τζέιντα Φράνσεν, δήλωσε: «Είμαστε απόλυτα σοκαρισμένοι από τις αναφορές και εξετάζουμε τις πληροφορίες όπως έρχονται. Είναι σίγουρο ότι αυτές οι συμπεριφορές δεν γίνονται αποδεκτές από εμάς».

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 14

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασε την ανησυχία του για τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι η Τζο Κοξ πυροβολήθηκε και μαχαιρώθηκε από έναν ένοπλο.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την Τζο και την οικογένειά της», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο Πρωθυπουργός ανέβαλλε επίσης το προγραμματισμένο ταξίδι του στο Γιβραλτάρ.

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 15

Ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι είναι «σε κατάσταση σοκ» από την είδηση της επίθεσης σε βάρος της Κοξ.

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 16

Τη συμπαράσταση του στην Κοξ και την οικογένεια της εξέφρασε και ο πρώην Πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν.

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 17

Την ανησυχία του για τις εξελίξεις και την συμπαράσταση του στην Κοξ και την οικογένεια της εξέφρασε με ανάρτηση του στο Twitter και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 18

Πηγή φωτογραφίας: Twitter/ Malik Walton

«Φριχτά νέα για μια επίθεση σε μια εξαίρετη συνάδελφο, την Τζο Κοξ. Προσεύχομαι γι' αυτήν και την οικογένειά της», ήταν το μήνυμα που έστειλε στο Twitter ο βουλευτής του Εργατικού Κόμματος Τσούκα Ουμούνα.

17:00 Αναστέλλουν την εκστρατεία τους και τα δυο «στρατόπεδα»

Μόλις η είδηση της επίθεσης εναντίον της βουλευτού των Εργατικών έγινε γνωστή, οι δυο αντιμαχόμενες καμπάνιες για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Πέμπτης δήλωσαν ότι αναβάλλουν τις εκστρατείες τους μέχρι νεωτέρου.

Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και κεντρική φιγούρα στην καμπάνια υπέρ του «Brexit» ανέβαλλε την προγραμματισμένη επίσκεψη του στην East Anglia όπου θα μιλούσε υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, όπως μεταδίδει η Telegraph, ο πρώην Δήμαρχος του Λονδίνου κατευθύνεται αυτή τη στιγμή προς την πρωτεύουσα για να ενημερωθεί για τις εξελίξεις.

Και οι εκπρόσωποι της εκστρατείας υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τις προγραμματισμένες δράσεις τους για το υπόλοιπο της ημέρας.

H Tζο Κο σε καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ στην ΕΕ για το δημοψήφισμα:

Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 19
Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 20
Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 21
Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 22
Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 23
Σοκ: Δολοφόνησαν τη Βρετανή βουλευτή Τζο Κοξ - Ο δράστης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία» | iefimerida.gr 24

Φωτογραφίες: Jo Cox@Jo4BatleyandSpen/Facebook

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρετανία βουλευτίνα δράστης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ