ΗΠΑ: Γιατί ο Σάντερς δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την Προεδρία - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Γιατί ο Σάντερς δεν στηρίζει την υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον για την Προεδρία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, συναντήθηκε με τον Μπέρνι Σάντερς, στον απόηχο του τελευταίου προκριματικού κύκλου που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον.

Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης μεταξύ των δύο συνυποψηφίων ήταν η προσπάθεια καλλιέργειας ενιαίας στάσης του κόμματος, έναντι της “επικίνδυνης απειλής” που εκπροσωπεί ο Ντόναλντ Τραμπ υποψήφιος του προεδρικού χρίσματος των Ρεπουμπλικάνων.

Πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν τη στάση του γερουσιαστή από το Βερμόντ να κάνει οτιδήποτε είναι δυνατό προκειμένου ν' αποτρέψει ενδεχόμενη προεδρική εκλογή του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, χωρίς ωστόσο, να δηλώσει την πολιτική υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον.

Η προσπάθεια του Μπέρνι Σάντερς να θέσει την προεκλογική του ατζέντα στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών που θα πραγματοποιηθεί τον άλλο μήνα, διαφάνηκε κι από τη συζήτηση που είχε με τη Χίλαρι Κλίντον, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης των μισθών των εργαζομένων, αλλά και της μείωσης του οικονομικού κόστους της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Της συνάντησης, είχε προηγηθεί δήλωση του Σάντερς σύμφωνα με την οποία, η συζήτηση με την Κλίντον θα του έδινε ένα καλό δείγμα, αναφορικά με τη δέσμευση της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στην υλοποίηση προεκλογικών εξαγγελιών του.

Ο Μπέρνι Σάντερς νίκησε σε 22 πολιτείες, ενώ έχει δηλώσει ότι θα επιδιώξει το Δημοκρατικό Κόμμα να δεχτεί νέους ανθρώπους, αλλά και ψηφοφόρους της εργατικής τάξης στην κεντρική διάσκεψη του, τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το BBC.

Ναι μεν αλλά...

Η στάση του Μπέρνι Σάντερς να μη στηρίζει πολιτικά την προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, αλλά να συζητά μαζί της για κομβικά θέματα της προεκλογικής του εκστρατείας, επιβεβαιώνει την τακτική άσκησης πολιτικών πιέσεων που θα εφαρμόσει στο κεντρικό συνέδριο των Δημοκρατικών που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα.

Από την άλλη μεριά, η διάθεση της Κλίντον να συζητήσει μαζί του, αλλά και να συμπεριλάβει στην πολιτική ατζέντα της, ζητήματα της προεκλογικής εκστρατείας του Σάντερς, δηλώνει ένα πολιτικό άνοιγμα τόσο προς τον ίδιο και το ρόλο του στο κόμμα, όσο και προς τους ψηφοφόρους του, ενόψει της 8ης Νοεμβρίου.

Οι διεργασίες αυτές, είναι σε εξέλιξη στους Δημοκρατικούς, ενώ όλοι οι υποψήφιοι είναι ανοιχτοί στην αναπροσαρμογή της προεκλογικής τους ατζέντας επί τη βάσει της επικαιρότητας και προκειμένου να κερδίσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις.

Κατάργηση φοροαπαλλαγών

Στο μεταξύ, η Χίλαρι Κλίντον δήλωσε σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα “USA Today” ότι στην περίπτωση που εκλεγεί στην προεδρία των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσει τις ειδικές εξουσίες που θα έχει προκειμένου να καταργηθούν “τα παραθυράκια” της νομοθεσίας που επιτρέπουν την φοροαπαλλαγή των πλουσίων Αμερικανών.

Παράλληλα, τόνισε ότι στην περίπτωση που το Κογκρέσο δεν ενεργοποιηθεί, τότε, θα ζητήσει από το υπουργείο των Οικονομικών να προχωρήσει στην κατάργηση των φοροαπαλλαγών που επιτρέπουν π.χ. στα διευθυντικά στελέχη των επενδυτικών εταιριών να πληρώνουν μικρότερους φόρους, καθώς το εισόδημά τους, θεωρείται επενδυτικό εισόδημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ