Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μέριλ Στριπ ως φάλτσα σοπράνο, δίνει... ρεσιτάλ! [κριτική & τρέιλερ] - iefimerida.gr

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μέριλ Στριπ ως φάλτσα σοπράνο, δίνει... ρεσιτάλ! [κριτική & τρέιλερ]

Florence: Φάλτσο  Σοπράνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ισορροπημένη κινηματογραφικά εβδομάδα. Λίγες μεν ταινίες, αλλά όλες έχουν κάτι να πουν.

Κυριαρχεί η Μέριλ Στρηπ με την διασκεδαστική αλλά τόσο τρυφερή Φάλτσο Σοπράνο της ενώ μια πιο σκοτεινή ταινία είναι «Η Φαμίλια» που έρχεται από την πολυτάραχη Αργεντινή του 80!
Αν τώρα σας συγκινεί η κατασκοπική κλωτσοπατινάδα υπάρχει το «Κέντρο Ευφυϊας» ενώ το αχαλίνωτο γέλιο εκπροσωπεί το Γαλλικό «Όλα θα πάνε Στραβά». Ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού που ξεκίνησε κιόλας θα κάνει τις κλιματιζόμενες αίθουσες ακόμα πιο ελκυστικές.

Florence: Φάλτσο Σοπράνο -Kωμωδία HΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μέριλ Στριπ ως φάλτσα σοπράνο, δίνει... ρεσιτάλ! [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 0

Florence Foster Jenkins
Σκηνοθεσία: Στήβεν Φρίαρς
Παίζουν: Μέριλ Στρηπ, Χιού Γκράντ

Τι Συμβαίνει:
Η Φλόρενς Τζέκινς είναι μια πλουσία φιλάνθρωπος που υποστηρίζει τις τέχνες κι έχει ένα μεγάλο πάθος με τη μουσική. Μέσα από τις φιλανθρωπίες της ανελίχθηκε κοινωνικά και κατόρθωσε να απολαμβάνει ένα κάποιο σεβασμό στους μουσικούς κύκλους της Νέας Υόρκης μετά τον πόλεμο. Το πάθος της είναι η όπερα. Στην αρχή τραγουδά για μερικούς φίλους και απολαμβάνει τα υπέρμετρα θετικά σχόλια και τις θερμές φιλοφρονήσεις του κύκλου της, όμως κάποια στιγμή θα θελήσει κάτι πιο μεγάλο και πιο …επικίνδυνο. Τότε θα αρχίσουν τα δύσκολα.
Η Μέριλ Στρηπ μελετά τον χαρακτήρα της πραγματικής Φλόρενς και χτίζει ένα ρόλο που είναι για… φίλημα! Διασκεδαστική, ευχάριστη και ταυτόχρονα παρά τρίχα τραγική κυκλοφορεί σαν πραγματική ντίβα σοπράνο κι επιβάλλει την φάλτσα παρουσία της στην ορθόδοξη καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης!
Δίπλα της λες και παίρνει ανάσα από τον μαγικό αέρα της Στρηπ, ο Χιου Γκράντ με την αβίαστη γοητεία του, υποδύεται έναν λεπτό απατεώνα αριστοκράτη και αποτυχόντα ηθοποιό σε έναν από τους πιο πετυχημένους ρόλους της καριέρας του!
Ο Κλαίρ αγαπά κι ενδιαφέρεται πραγματικά για την Φλόρενς και τα χρήματά της φυσικά. Έτσι ζει με τρυφερότητα δίπλα της συντηρώντας και τις οπερετικές ψευδαισθήσεις της μην αφήνοντας την ποτέ να δει την πραγματική εικόνα των ικανοτήτων της.
Ένα απίθανο δίδυμο! Που πέφτει στα μαγικά χέρια τους Στηβεν Φρίαρς ο οποίος το απογειώνει στη στρατόσφαιρα της διασκεδαστικής ερμηνείας.
Κάποια στιγμή η Φλόρενς παρασυρμένη από τις δήθεν καλές κριτικές που ακούει σε μόνιμη βάση, αποφασίζει να δώσει ένα μεγάλο κονσέρτο στο Κάρνεγκι Χωλ το 1944 με “πραγματικό” κοινό αυτή τη φορά, τους άξεστους στρατιώτες του πολέμου!
Ο Κλαιρ ξέρει ότι πρέπει να βάλει τα δυνατά του για να μην εξελιχθεί αυτό το κοντσέρτο σε μια τέλεια καταστροφή.
Ένα γνήσια συναισθηματικό πορτραίτο μιας ντίβας που τσιρίζει υστερικά, αλλά πιστεύει πως τραγουδά σαν μια ξεχωριστή πριμαντόνα. Μια Μέριλ Στρηπ σε ένα ακόμα διασκεδαστικό ερμηνευτικό κατόρθωμα, αποδεικνύει πως όλοι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα με λίγη αγάπη και αληθινή συναισθηματική υποστήριξη!

Η Φαμίλια Δράμα , Αργεντινή / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μέριλ Στριπ ως φάλτσα σοπράνο, δίνει... ρεσιτάλ! [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 1

El Clan
Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο
Παίζουν: Αντονία Μπενγκοετσέα, Γκαστόν Κοτσιαράλε, Γκιγιέρμο Φραντσέλα, Στεφανία Κοέσλ, Πίτερ Λαντζάνι, Φράνκο Μζίνι, Λίλι Πόποβιτς, Γκιζέλ Μότα, Φερνάντο Μιρό

Τι Συμβαίνει:
Στη χούντα Βιντέλα στην Αργεντινή φύτρωσε το λουλούδι της απαγωγής, ως μέσο εξαφάνισης των αντιφρονούντων. Μετά το 1981 πρώην αξιωματικοί του πραξικοπήματος συνέχισαν τις απαγωγές αλλά με σκοπό το κέρδος.
Τώρα δεν ενδιαφέρει αν είσαι αριστερός ή κομμουνιστής, αρκεί να έχεις λεφτά για να δώσεις τα λύτρα.
Ο Αρχιμήδης Πούτσιο (Γκιγιέρμο Φραντσέλα) είναι ένας κοινός οικογενειάρχης πρώην αξιωματικός της μυστικής αστυνομίας που έχει απαγάγει πολλούς στο παρελθόν. Τώρα θα συνεχίσει το άθλημα με τις πλάτες βέβαια παλιών συνεργατών, που έχουν γερές γνωριμίες στην κεντρική εξουσία.
Ο Πούτσιο αγαπά τα παιδιά του και ασχολείται ακόμα και με τις σχολικές εργασίες της μικρής του κόρης. Η σύζυγος του; Αφοσιωμένη δασκάλα και τέλεια νοικοκυρά. Τα παιδιά; Καλοί μαθητές που σίγουρα θα διαπρέψουν στο μέλλον! Και όμως.. όλα αυτά είναι μία βιτρίνα. Στην πραγματικότητα ο πατέρας δεν είναι παρά ο βάναυσος αρχηγός μιας συμμορίας κακοποιών που απαρτίζεται από την σύζυγό και τα παιδιά του. Απαγάγουν και αιχμαλωτίζουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι νέους και πλούσιους ανθρώπους. Τους βασανίζουν και όταν τελικά εισπράττουν τα λύτρα, τους εκτελούν ψυχρά.
Ο Πάμπλο Τραπέρο προσπαθεί να αποδώσει την ιστορία βασιζόμενος στην αλληλουχία των αληθινών γεγονότων και αυτό κάνει το φιλμ λίγο βαρετά προβλέψιμο μιας και όλοι υποπτευόμαστε την κατάληξη των ηρώων. Στην τρίτη πια απαγωγή ξέρεις τι πρέπει να περιμένεις. Ύστερα η εγκληματική αποκάλυψη της οικογένειας Πούτσιο γίνεται σταδιακά κι επίσης με άχρωμο και κινηματογραφικά άγευστο τρόπο. Σε μια αποτυχημένη απαγωγή ας πούμε, ο Πούτσιο πριν φύγει τρομαγμένος από το σημείο, σκουπίζει με μαντιλάκι τα αποτυπώματά του, τόσο τραγικά άκομψα που είναι να γελάει κανείς. Δυστυχώς η ταινία δε μπορεί να κρύψει την μπαναλιτέ της.
Το φιλμ είναι βασισμένο στην πραγματική ιστορία της οικογένειας Πούτσιο που έδρασε στην Αργεντινή την δεκαετία του ’80.

Κέντρο Ευφυΐας - Κωμωδία, Περιπέτεια ΗΠΑ / 2016

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μέριλ Στριπ ως φάλτσα σοπράνο, δίνει... ρεσιτάλ! [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 2

Central Intelligence
Σκηνοθεσία: Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ
Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν

Τι Συμβαίνει:
Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορας της CIA. Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πάλαι ποτέ πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του. Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης.

Όλα θα Πάνε Στραβά - Kωμωδία, Γαλλία / 2015

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η Μέριλ Στριπ ως φάλτσα σοπράνο, δίνει... ρεσιτάλ! [κριτική & τρέιλερ] | iefimerida.gr 3

Babysitting 2
Σκηνοθεσία: Φιλίπ Λασό, Νικολάς Μπεναμού
Παίζουν: Κριστιάν Κλαβιέ, Φιλίπ Λασό, Αλίς Νταβίντ, Βενσάν Ντεσανιά, Ταρέκ Μπουνταλί, Ζιλιέν Αρουτί, Σαρλότ Γκαμπρί.

Τι Συμβαίνει:
Πράγματι όλα πάνε στραβά. Και η σκηνοθεσία και οι ηθοποιοί και η υπόθεση, όλα. Παρ όλ’ αυτά, η κωμωδία αυτή έκοψε 2,3 εκατ. εισιτήρια κάνοντας αισθητή την παρουσία της στο γαλλικό box office με τον πιο εμφαντικό τρόπο.
Η Σόνια αποφασίζει να γνωρίσει τον φίλο της, Φρανκ, στον αυστηρό πατέρα της, διευθυντή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Βραζιλία, ενώ ο Φρανκ σχεδιάζει κρυφά να της κάνει πρόταση γάμου. Μαζί τους ταξιδεύει και όλη η παρέα, που ετοιμάζεται για ονειρεμένες διακοπές.
Ένα πρωί, τα αγόρια φεύγουν για μια εκδρομή στο δάσος του Αμαζονίου, παίρνοντας μαζί τους αναγκαστικά και την ηλικιωμένη γιαγιά της Σόνια. Την επομένη, έχουν όλοι εξαφανιστεί… Τι έχει συμβεί; Την απάντηση έχει η μικρή κάμερα, με την οποία η παρέα κατέγραψε τις περιπέτειες της!
Μια νεανική κωμωδία στα χνάρια των πάλαι ποτέ θηριοτροφείων που μαϊμουδίζει αμερικανιές με χοντρά αστεία. Η ταινία είναι γυρισμένη με πλάνα found footage που υποτίθεται πως είναι πλάνα από κάμερα στηριγμένη πάνω στο σώμα του ήρωα. Αυτό σημαίνει πως όλες οι λήψεις είναι «κουνημένες» και χρειάζεται κάποια δραμαμίνη αν είστε κάποιος μεσήλικας θεατής... Κατά τα άλλα, οι χοντράδες και τα αμφιλεγόμενα αστεία, δίνουν και παίρνουν, δίνοντας σάρκα και οστά σε αυτό που λέμε θεότρελλη, εξωτική περιπέτεια! Βάλτε και τη λέξη Γαλλική δίπλα!
Νομίζω πως στη ζωή πια, τα πάντα είναι θέμα γούστου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κινηματογραφικές πρεμιέρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ