Σοκ στο Γηροκομείο Αθηνών: 70χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα - iefimerida.gr

Σοκ στο Γηροκομείο Αθηνών: 70χρονος αυτοκτόνησε με καραμπίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ από την αυτοκτονία ηλικιωμένου χθες βράδυ στο Γηροκομείο Αθηνών.

Ο ηλικιωμένος άντρας τους τελευταίους δύο μήνες φιλοξενούνταν στο Γηροκομείο και χθες αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 70χρονος αυτοκτόνησε με μια καραμπίνα, η οποία, ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστό πώς βρέθηκε στην κατοχή του.

Η Ελληνική Αστυνομία διενεργεί έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του 70χρονου, αλλά και για το πώς βρέθηκε η καραμπίνα εντός του Γηροκομείου.

Ο άστεγος ηλικιωμένος διέμενε στο Γηροκομείο έπειτα από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και δεν είχε πού να μείνει.

Η αυτοκτονία έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αναταραχή που είχε προκληθεί εξαιτίας της αιφνίδιας απόφασης του Γηροκομείου να κλείσει ένα από τα τρία κτίρια διαμονής των ηλικιωμένων και να τους μεταφέρει σε άλλο, μη κατάλληλο, εντείνοντας το κλίμα ανησυχίας και ανασφάλειάς τους.

Μάλιστα, στο εν λόγω θέμα είχε παρέμβει η Περιφέρεια Αττικής, καθώς μετά από έλεγχο διαπιστώθηκαν παραβάσεις των κανονισμών και ακαταλληλότητα των νέων συνθηκών διαβίωσης.

Η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου, μάλιστα, εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση του Γηροκομείου οφείλει να διακόψει άμεσα τη διαδικασία μετακίνησης των ηλικιωμένων, ενώ έχει προθεσμία δέκα ημερών για την επαναφορά όσων μετακινήθηκαν στους χώρους όπου φιλοξενούνταν.

Όπως υπογράμμισε η κ. Κυπριανίδου, «οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων υποχρεούνται να διασφαλίζουν τη δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησης και τον οφειλόμενο στην ανθρώπινη αξία σεβασμό και ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από τη σωματική και πνευματική κατάσταση του φιλοξενούμενου. Εν προκειμένω, η αιφνίδια μεταφορά πραγματοποιήθηκε κατά παράβαση όλων των ανωτέρω, αγνοώντας ακόμη και βασικές ανάγκες και δυνατότητες των ηλικιωμένων».

Η μετακίνηση αφορούσε την εσπευσμένη απομάκρυνση των 36 φιλοξενούμενων από το κτίριο «Βασίλισσα Όλγα», χωρίς προηγούμενη ενημέρωση. Μεταξύ αυτών και άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ