ΗΠΑ: Ο πατέρας του 2χρονου παιδιού προσπάθησε να το σώσει από τον αλιγάτορα - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Ο πατέρας του 2χρονου παιδιού προσπάθησε να το σώσει από τον αλιγάτορα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Twitter /@Journo_Christal
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του μικρού αγοριού που παρασύρθηκε από έναν αλιγάτορα κοντά στην Disney της Φλόριντα.

Μετά από 4 σχεδόν ώρες συντονισμένων ερευνών, το 2χρονο παιδί δεν έχει ακόμα εντοπιστεί, ενώ ο σερίφης του Orange County Τζέρι Ντέμινγκς προχώρησε σε ενημέρωση. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, το παιδί έπαιζε δίπλα στο νερό υπό την επιτήρηση των γονιών του όταν το παρέσυρε ο αλιγάτορας.

Σύμφωνα με τον σερίφη, η οικογένεια βρισκόταν στην ακτή και έπαιζε στα ρηχά νερά της λίμνης. Ο πατέρας του παιδιού είδε το ζώο, για το οποίο το μέγεθος δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αλλά νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε μήκος γύρω στο 1,5 μέτρο, να αρπάζει το γιο του και να μπαίνει στο νερό. «Υπάρχει μία αμμώδης παραλία και η οικογένεια ήταν απλά έξω χαλαρώνοντας... και στο νερό κατά μήκος της άκρης της λίμνης εκείνη τη στιγμή ο αλιγάτορας επιτέθηκε στο παιδί. Ο πατέρας μπήκε στο νερό και προσπάθησε να αρπάξει το παιδί και δεν τα κατάφερε. Και σε κάποιο σημείο μου είπαν ότι η μητέρα μπορεί και εκείνη να μπήκε στο νερό», είπε ο Ντέμινγκς, τονίζοντας ότι οι γονείς προσπάθησαν να διασώσουν το παιδί.

Η προσπάθεια διάσωσης «δεν ήταν επιτυχής» και ειδοποιήθηκε διασώστης, ενώ όσοι ήταν μάρτυρες έχουν δώσει λεπτομερείς αναφορές στις αρχές.

Η οικογένεια έκανε διακοπές

Η οικογένεια που είναι από την Νεμπράσκα έκανε διακοπές στην περιοχή, και το αγόρι ήταν ένα από τα τρία τους παιδιά. Όπως ενημερώνει ο Guardian, ο πατέρας πιστεύεται ότι έγδαρε το χέρι του ενώ προσπαθούσε να σώσει το παιδί του.

Σύμφωνα με τον σερίφη η έρευνα θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι να εντοπιστεί το αγόρι. «Ως πατέρας και παππούς, θα ελπίζω για το καλύτερο σε αυτές τις συνθήκες. Αλλά με βάση τα 35 χρόνια εμπειρίας μου στην επιβολή του νόμου, γνωρίζουμε ότι υπάρχουν κάποιες προκλήσεις μπροστά μας αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο σερίφης του Orange County τονίζοντας ταυτόχρονα ότι οι αρχές παραμένουν αισιόδοξες.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του μικρού παιδιού συμμετέχει και η Επιτροπή Άγριας Ζωής της Φλόριντα με τον εκπρόσωπό της να ενημερώνει ότι έχει τοποθετηθεί ήδη παγίδα για αλιγάτορες στα νερά.

Στην έρευνα θα ληφθούν υπόψιν και άλλες θεάσεις αλιγατόρων στην περιοχή.

Εκπρόσωπος της Walt Disney έκανε μια σύντομη δήλωση κατά τη συνέντευξη Τύπου λέγοντας το Walt Disney World Resort ήταν «συντετριμμένο από αυτό το τραγικό ατύχημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αλιγάτορας αγόρι Disney Πατέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ