Ερευνα Alco: 8 στους 10 πολίτες δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση - iefimerida.gr

Ερευνα Alco: 8 στους 10 πολίτες δεν πιστεύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οκτώ στους δέκα πολίτες θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα τα Νέα, διενεργήθηκε στο διάστημα 30 Μαΐου με 2 Ιουνίου. Σε αυτή καταγράφεται η μεγάλη ανησυχία των πολιτών για τα μέτρα που θα συνοδεύουν την επόμενη αξιολόγηση, ιδίως στο πεδίο των εργασιακών αλλαγών. Σημειώνεται ότι η επόμενη αξιολόγηση έχει προγραμματιστεί για το Φθινόπωρο.

Βάσει της δημοσκόπησης, το 63% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 61% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους και δεν θεωρούν ικανή την παρούσα κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση εάν η κυβέρνηση έχει την ικανότητα να βγάλει την χώρα από την κρίση, το 80% των πολιτών απαντά αρνητικά, το 11% απαντά θετικά ενώ ένα ποσοστό 9% αρνείται να απαντήσει.

Στην ερώτηση τι είναι πιο σημαντικό για την οικονομία το 70% των πολιτών απαντά το τέλος της λιτότητας, το 17% η βιωσιμότητα του χρέους, ενώ ένα 9% δεν παίρνει θέση.

Η επόμενη αξιολόγηση του φθινοπώρου είναι εκείνη που τρομάζει τους πολίτες ειδικά στο θέμα των εργασιακών, ενώ σε ό,τι αφορά στα μέτρα που λαμβάνονται οι πολίτες θεωρούν σε ποσοστό 38% πως οι μεγάλοι χαμένοι είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ακολουθούν οι συνταξιούχοι με ποσοστό 27%, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι με 19% και τέλος οι δημόσιοι υπάλληλοι με ποσοστό 6%.

Τέλος, το 84% των πολιτών θεωρούν ότι οι ομαδικές απολύσεις θα καθηλώσουν αντί να ωθήσουν την ελληνική οικονομία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Alco Δημοσκόπηση κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ