Ο τζιχαντιστής του Παρισιού μετέδιδε live στο Facebook τις δολοφονίες [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο τζιχαντιστής του Παρισιού μετέδιδε live στο Facebook τις δολοφονίες [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκ έχει προκαλέσει η επίθεση του 25χρονου τζιχαντιστή στο Παρίσι ο οποίος δολοφόνησε ένα ζευγάρι και επιχείρησε να μεταδώσει live τις πράξεις του.

Ο 25χρονος Λαροσί Αμπάλα, ο Γάλλος τζιχαντιστής που δολοφόνησε χθες το βράδυ τον 42χρονο διοικητή της αστυνομίας και την σύντροφό του μετέδιδε ζωντανά μέσω της υπηρεσίας Facebook Live το μανιφέστο φρίκης και θανάτου, δείχνοντας τα πτώματα των δυο θυμάτων του αλλά και εικόνες από το εσωτερικό του σπιτιού του αστυνομικού όπου και εισέβαλε.

Στο σπίτι εκτός από την σύζυγο του αστυνομικού την οποία και τελικά σκότωσε, βρισκόταν και ο τρίχρονος γιος του ζευγαριού. Ο τζιχαντιστής σε κάποια στιγμή στο live βίντεο που μετέδιδε είπε: «Δεν ξέρω τι θα κάνω με το παιδί».

Το βίντεο έμεινε στο Ιντερνετ σχεδόν 11 και το είδαν 98 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο δημοσιογράφος του RFI Ντέιβιντ Τόμσον.

Ο τζιχαντιστής του Παρισιού μετέδιδε live στο Facebook τις δολοφονίες [εικόνα] | iefimerida.gr 0


«Ο Λαροσί Αμπάλα ξεκίνησε το φρικιαστικό video δείχνοντας πολύ ήρεμος και χαμογελαστός. Μοιάζει να διαβάζει ένα μήνυμα που είχε γραφτεί νωρίτερα", λέει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο «Οι Γάλλοι τζιχαντιστές». «Αρχισε την εγγραφή του δηλώνοντας πίστη στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι (σ.σ.τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους) και μετά απευθύνεται στους μουσουλμάνους λέγοντάς τους πως ο τζιχάντ είναι υποχρεωτικός επειδή είναι αμυντικός», συνεχίζει ο Τόμσον.

Αφού ο Αμπάλα αποκαλύπτει το διπλό φονικό και λέει «δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω με το παιδί". Μετά καλεί τον κόσμο «να επιτεθεί στους αστυνομικούς, στους δημοσιογράφους, στα δημόσια πρόσωπα, στους δεσμοφύλακες στις φυλακές και στους ράπερ", συνεχίζει ο Τόμσον, διευκρινίζοντας ότι ο Αμπάλα αναφέρει "μια δεκαριά δημόσια πρόσωπα».

«Θα κάνουμε το Euro ένα νεκροταφείο», απειλεί τέσσερις ημέρες μετά την έναρξη της διοργάνωσης και εν συνεχεία ζητάει από τους 160 "φίλους" του στο Facebook του και ιδιαίτερα από τις επαφές του στο Ισλαμικό Κράτος να εκδώσουν ανακοίνωση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για την επίθεσή του, γεγονός που εξηγεί την ταχεία ανάληψη ευθύνης από το ISIS μέσω του πρακτορείου Amaq», εξηγεί ο Ντέιβιντ Τόμσον, ο οποίος ήταν μεταξύ των ανθρώπων που «ακολουθούσαν» στο Facebook τον 25χρονο, χωρίς να τον γνωρίζει προσωπικά.


Οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στον τόπο του μακελειού, στο σπίτι του ζεύγους των αστυνομικών στο προάστιο του Παρισιού έχει βρεθεί λίστα του Αμπάλα, με πιθανούς στόχους ανάμεσα στους οποίους δημοσιογράφοι, δημόσια πρόσωπα. Τις τελευταίες ώρες τουλάχιστον τρία άτομα έχουν τεθεί υπό έρευνα για σχέση με τον τζιχαντιστή.


Ο Αμπάλα ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές, είχε καταδικαστεί το 2013 για συμμετοχή σε τζιχαντιστικό πυρήνα που δρούσε ανάμεσα στη Γαλλία και το Πακιστάν. Γαλλικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκισης με έξι μήνες αναστολή. Πριν από τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, ορκίστηκε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος!


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τζιχαντιστής Γαλλία Παρίσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ