Το μήνυμα των παιδιών της «Αποστολής» για την προσφυγική κρίση: «Ενα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός…» - iefimerida.gr

Το μήνυμα των παιδιών της «Αποστολής» για την προσφυγική κρίση: «Ενα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός…»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη που έχουν όλα τα παιδιά του κόσμου να ζουν σε ένα σπίτι, να ανήκουν σε μια πατρίδα , να κοιτούν με αισιοδοξία, τον ίδιο ουρανό… αποτύπωσαν με χρώματα τα παιδιά του «ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ» Κέντρου Φροντίδας Παιδιού της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που λειτουργεί σε συνεργασία με το Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου σε μια πρωτότυπη Έκθεση Εικαστικών Έργων.

Η Έκθεση, που είχε τίτλο « Ένα σπίτι, μια πατρίδα, ο ίδιος ουρανός», παρουσιάστηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά , προκαλώντας θαυμασμό αλλά και βαθιά συγκίνηση στους πολυάριθμους επισκέπτες της καθώς αποτύπωνε τις σκέψεις των παιδιών για την προσφυγική κρίση.

Οι μικροί καλλιτέχνες του ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΥ, ηλικίας 6 – 12 ετών, με τη διδασκαλία, την υπομονή και την αγάπη της εικαστικού κ. Καίτης Προφήτη απελευθέρωσαν τη φαντασία τους κι έδωσαν ρυθμό στα πινέλα τους ενώ ο καταξιωμένος Έλληνας ζωγράφος Γιάννης Αδαμάκης, διαθέτοντας γενναιόδωρα το χρόνο και το ταλέντο του, έδωσε στην Έκθεση την τελική πρωτότυπη μορφή της.
Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ. Κωστής Δήμτσας, υπογράμμισε ότι: «Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟ δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις οικογένειες και για να φροντίσει, να μορφώσει και να εμπνεύσει τα παιδιά που θα χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο. Τα έργα τους παρουσιάζουν τις σκέψεις τους για την προσφυγική κρίση και αντανακλούν το μέλλον που ονειρεύονται».
Η Έκθεση των παιδιών ολοκληρώθηκε με γιορτή που στήθηκε στο προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Μάγοι, δράκοι, κλόουν, χορευτικά συγκροτήματα και απίθανες παιδικές χορωδίες έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης , ενώ ένα τεράστιο τελάρο ζωγραφικής, πινέλα και χρώματα, παραδόθηκαν στα χέρια των παιδιών για να φιλοτεχνήσουν, αυθόρμητα, τη δική τους «Ονειρούπολη».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κ. Ανδρέας Ευθυμίου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Γαβρίλης, Αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι Οργανισμών και φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου. Οι αγαπημένοι παρουσιαστές Μαρία Μπεκατώρου και Πέτρος Πολυχρονίδης μοιράστηκαν τη χαρά των παιδιών και φωτογραφήθηκαν με τα έργα τους .
Στην γιορτή συμμετείχαν φιλικά η πολυάριθμη παιδική χορωδία Con Anima Children Choir υπό τη Διεύθυνση της Ιουλίας Τζανετουλάκου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου Θυμαιτάδαι με το εξαιρετικό παιδικό χορευτικό συγκρότημά του, ο εκπληκτικός Μάγος Tristan Maestro, οι κλόουν Μάξι και Λάρι, ο μουσικός Γιώργος Μπεσίρης καθώς και ο αγαπημένος δάσκαλος μουσικής των παιδιών, Θανάσης Αθανασίου.

Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ Κέντρο Φροντίδας Παιδιού ιδρύθηκε από την ΑΠΟΣΤΟΛΗ, με σκοπό τη φροντίδα και την υποστήριξη παιδιών ηλικίας 6 – 12 ετών, που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα και αξεπέραστα κοινωνικά προβλήματα. Λειτουργεί σε συνεργασία με τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου. Το καθημερινό πρόγραμμα λειτουργίας του αρχίζει αμέσως μετά από το σχολικό ωράριο και διαρκεί έως το βράδυ, παρέχοντας σίτιση, ενισχυτική διδασκαλία, ψυχολογική υποστήριξη κι έναν πλούτο δημιουργικών δραστηριοτήτων που βοηθούν τα παιδιά στην υγιή ανάπτυξή τους, την ψυχική τους ισορροπία, την ανάδειξη των δεξιοτήτων και των έμφυτων ταλέντων τους, την ψυχαγωγία, τη χαρά τους.

Το ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΝ λειτουργεί μόλις από τον Νοέμβριο του 2013 και βρίσκεται στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 7, στο Μοσχάτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ