Ερχεται το ξεχασμένο «χαράτσι» για το Κτηματολόγιο - Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν - iefimerida.gr

Ερχεται το ξεχασμένο «χαράτσι» για το Κτηματολόγιο - Ποιοι θα κληθούν να πληρώσουν

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν έχουν τέλος οι λογαριασμοί που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι, αφού τώρα έρχεται να προστεθεί και ένα ξεχασμένο «χαράτσι».

Πρόκειται για το πάγιο τέλος κτηματογράφησης και θα το πληρώσουν περί τα 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων που δήλωσαν την ακίνητη περιουσία τους στα πρώτα προγράμματα κατάρτισης του Κτηματολογίου (1997-1999).

Οπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος πρόκειται για ποσό 35 και 20 ευρώ για κάθε δικαίωμα σε κύριους και βοηθητικούς χώρους αντίστοιχα, για τα οποία οι ιδιοκτήτες τους, τότε, δεν υποχρεούνταν στην καταβολή του τέλους, όπως ισχύει για τα μετέπειτα προγράμματα.

Σύμφωνα με την Εταιρία Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων (ΕΚΧΑ) Α.Ε., μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά, στους εν λόγω ιδιοκτήτες, τα «ραβασάκια» για την πληρωμή των τελών κτηματογράφησης 35 και 20 ευρώ ανά ιδιοκτησία που δήλωσαν στο πρώτο πρόγραμμα. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παραλάβουν τα ειδοποιητήρια από την ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ, με τους κωδικούς του TAXIS.

Στον «αέρα» τα ακίνητα όσων δεν τα είχαν δηλώσει
Σοβαρό όμως πρόβλημα προκύπτει για όσους δεν έχουν δηλώσει το ακίνητό τους στα προγράμματα κτηματογράφησης, καθώς θα θεωρηθεί ότι η ιδιοκτησία είναι αγνώστου ιδιοκτήτη και θα περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ