Το Παρίσι αποκτά «αστυνομία αγένειας» -Θα κυνηγά όσους δεν έχουν τρόπους - iefimerida.gr

Το Παρίσι αποκτά «αστυνομία αγένειας» -Θα κυνηγά όσους δεν έχουν τρόπους

(ΑΠΕ/ EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κι αν η χώρα είναι σε κατάσταση συναγερμού εδώ και μήνες; Και μάλιστα, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο η επιφυλακή είναι στο «κόκκινο» καθώς το Euro 2016 διεξάγεται εκεί. Οι Γάλλοι έχουν να σκεφτούν και πιο σοβαρά πράγματα. Οπως οι καλοί τρόποι.

Η αγένεια μπορεί να τρελάνει τους Παριζιάνους. Ανδρες που «ανακουφίζονται» δημοσίως, ιδιοκτήτες σκύλων που βρομίζουν τα πεζοδρόμια, καπνιστές που ρίχνουν τις γόπες τους στο δρόμο. Ολα αυτά τους ενοχλούν βαθύτατα. Πλέον, όσοι κάνουν τα παραπάνω, θα μπαίνουν σε μπελάδες.

Οι αρχές της πόλης του φωτός αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία «ταξιαρχία αγένειας», η οποία θα δίνει προειδοποιήσεις ή και πρόστιμα, προκειμένου να πείσει τους παραβάτες να συμπεριφέρονται καλύτερα.

Αυτοί οι νέοι αστυνομικοί αναμένεται να βγουν στους δρόμους στις 12 Σεπτεμβρίου. «Η ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας τους είναι δουλειά της εθνικής αστυνομίας. Θα είναι επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό και την τιμωρία όλων αγενών συμπεριφορών που χαλούν τη ζωή των Παριζιάνων», δήλωσε η αντιδήμαρχος Κολόμπ Μπροσέλ, σύμφωνα με τον Guardian.

Τα μέλη του νέου σώματος θα φορούν στολή, θα είναι εξοπλισμένοι με κλομπ ή δακρυγόνα και 320 από αυτούς θα αποτελούν την ομάδα ταχείας αντίδρασης και θα είναι σε ετοιμότητα όποτε χρειαστεί, ιδιαίτερα τα σαββατοκύριακα, όταν και αναμένεται να είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι με τους θορυβώδεις γλεντζέδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Παρίσι αστυνομία αγένειας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ