Τι προβλέπει ο νόμος για τον 14χρονο που δολοφόνησε τον συμμαθητή του - iefimerida.gr

Τι προβλέπει ο νόμος για τον 14χρονο που δολοφόνησε τον συμμαθητή του

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τρίτη απολογείται ο 14χρονος που σκότωσε με ειδεχθή τρόπο τον συμμαθητή του στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης.

Χθες, Δευτέρα, ο δράστης οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χριστίνα Καπαμά, η οποία και άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 14χρονου. Μετά την απαγγελία τής σε βάρος του κατηγορίας, παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία προκειμένου να λογοδοτήσει σήμερα το πρωί ενώπιόν της.

Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας

Το μοναδικό στα χρονικά έγκλημα έχει ιδιαιτερότητες από πλευράς δικονομίας. Ο Ποινικός Κώδικας προβλέπει ότι στο στάδιο της ανάκρισης δεν επιβάλλεται το μέτρο του περιορισμού σε κατάστημα κράτησης ανηλίκων, σε δράστες που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και δεν έχουν συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας τους (όπως στην προκειμένη περίπτωση).

Ωστόσο, ο ανακριτής μπορεί να επιβάλει αναμορφωτικά μέτρα. Τα δικαστήρια που δικάζουν αυτές τις υποθέσεις είναι τα δικαστήρια ανηλίκων.

Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του 14χρονου, πρόθεση των οικείων του είναι, μετά την ανάκριση, να εγκαταλείψει ο ανήλικος το σπίτι του, στη Γέφυρα, και να συνεχίσει τη ζωή του κοντά σε συγγενικό πρόσωπο, σε άλλη περιοχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ