People: Ο μακελάρης του Ορλάντο σχεδίαζε να χτυπήσει την Ντίσνεϊλαντ! - iefimerida.gr

People: Ο μακελάρης του Ορλάντο σχεδίαζε να χτυπήσει την Ντίσνεϊλαντ!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πληροφορίες ότι ο μακελάρης του Ορλάντο εξέταζε την πιθανότητα να χτυπήσει την Ντίσνειλαντ στην ίδια περιοχή, δημοσιεύει το περιοδικό People.

Επικαλούμενο πηγή από τις ομοσπονδιακές αρχές που ερευνούν την πιο αιματηρή μαζική δολοφονία στα χρονικά των ΗΠΑ μετά την 9/11, το περιοδικό υποστηρίζει μάλιστα ότι σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Ομάς Ματίν μαζί με την σύζυγό του Νουρ Ζαχι Σάλμαν, επισκέφθηκαν την Ντίσνεϊ τον περασμένο Απρίλιο.

Η σύζυγος του μακελάρη, Σάλμαν, είπε στις ομοσπονδιακές αρχές ότι ο άντρας της πιο πρόσφατα ανίχνευε ως στόχους για επιθέσεις την Downtown Disney, η οποία – εν αντιθέσει με τα 4 θεματικά πάρκα της Ντίσνεϊ, δεν έχει φύλαξη και συσκευές εντοπισμού μεταλλικών αντικειμένων κατά την είσοδο επισκεπτών.

People: Ο μακελάρης του Ορλάντο σχεδίαζε να χτυπήσει την Ντίσνεϊλαντ! | iefimerida.gr 0

Ο Ματίν αγόρασε δύο πυροβόλα όπλα 4 μέρες πριν το μακελειό

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, στις 4 Ιουνίου, μια εβδομάδα πριν την φονική επίθεση στο Ορλάντο, είχε αγοράσει ένα τουφέκι AR-15, ένα αυτόματο όπλο Sig Sauer RMCX. Είχε επίσης στην κατοχή του ένα πιστόλι Glock 17,9 χιλιοστών και ένα περίστροφο Smith&Wesson διαμετρήματος 0,38 χιλιοστών.

Τον είχε ανακρίνει δύο φορές το FBI

Ο Ματίν, είχε ανακριθεί από το FBI - και μάλιστα 2 φορές, το 2013 και το 2014.
Η πρώτη ανάκριση προέκυψε μετά από αναφορές συναδέλφων του για σχόλια στη δουλειά του. ΤΟ FBI πήρε συνεντεύξεις από αυτόπτες και αυτήκοους μάρτυρες και από τον ίδιο τον Ματίν, δύο φορές, αλλά η έρευνα τελικά έκλεισε, σύμφωνα με μια ομοσπονδιακή πηγή επιβολής του νόμου.
Το 2014 το FBI άνοιξε δεύτερη έρευνα για πιθανούς δεσμούς του Ματίν με τον Μονερ Μοχάμεντ Αμπου Σαλχά, τον πρώτο γνωστό Αμερικανό βομβιστή αυτοκτονίας, ο οποίος ανατινάχθηκε στη Συρία το ίδιο έτος. Ο Ματίν, ανακρίθηκε αλλά δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία εκείνη την εποχή και η έρευνα έκλεισε, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το People.

People: Ο μακελάρης του Ορλάντο σχεδίαζε να χτυπήσει την Ντίσνεϊλαντ! | iefimerida.gr 1

Εικόνα: Disney

Τι έψαχνε στο Facebook την προηγούμενη Κυριακή

Κατά τον προηγούμενο μήνα, ο Ματίν χρησιμοποίησε έναν από τους αρκετούς λογαριασμούς που διαχειρίζονταν στο Facebook για να κάνει αναζήτηση στο FBI και τοπικά αστυνομικά τμήματα. Επίσης έκανε αναζήτηση για το ζευγάρι εκτελεστών του Σαν Μπερναρντίνο οι οποίοι τον Μάρτιο του 2015, είχαν ανοίξει πυρ σε εκδήλωση υπαλλήλων της ομώνυμης κομητείας, σκοτώνοντας 14 και τραυματίζοντας 21.

Την περασμένη Κυριακή, μια εβδομάδα ακριβώς πριν το λουτρό αίματος που προκάλεσε στο γκεϊ κλάμπ του Ορλάντο, ο Ματίν είχε κάνει ανάρτηση δηλώνοντας την πίστη και την υποταγή του στον ηγέτη του ISIS Αμπου Μπακ Αλ Μπάγκνάντι, γράφοντας: Μακάρι ο Αλλάχ να με δεχθεί»...

Πηγή: People magazine

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μακελάρης Ορλάντο Ντίσνειλαντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ