Εισαγγελέας: 150 καλά εκπαιδευμένοι Ρώσοι χούλιγκαν πίσω από τα επεισόδια - iefimerida.gr

Εισαγγελέας: 150 καλά εκπαιδευμένοι Ρώσοι χούλιγκαν πίσω από τα επεισόδια

(EUROKINISSI/ AP Photo/Thanassis Stavrakis)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία ομάδα «καλά εκπαιδευμένων» Ρώσων χούλιγκαν ήταν πίσω από τα βίαια επεισόδια στη Μασσαλία, όταν η Ρωσία έπαιξε με την Αγγλία για το Euro 2016, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Οι 150 Ρώσοι οπαδοί «ήταν καλά προετοιμασμένοι για εξαιρετικά γρήγορη και εξαιρετικά βίαιη δράση» και κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης, δήλωσε ο εισαγγελέας της Μασσαλίας, Μπρις Ρομπίν, όπως αναφέρει το BBC.

Οι δέκα που συνελήφθησαν- 6 Βρετανοί, 3 Γάλλοι και ένας Αυστριακός- θα δικαστούν άμεσα, ενώ συνελήφθησαν και δύο Ρώσοι, αμφότεροι για εισβολή στον αγωνιστικό χώρο. Περίπου 35 άτομα τραυματίστηκαν, οι τέσσερις σοβαρά, στις συγκρούσεις μεταξύ οπαδών επί τρεις ημέρες στη γαλλική πόλη, ενώ επεισόδια έγιναν και κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, το Σάββατο, στο γήπεδο, όταν όπως φαίνεται οι Ρώσοι κινήθηκαν εναντίον των Αγγλων.

«Υπήρχαν 150 Ρώσοι που στην πραγματικότητα είναι χούλιγκαν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλά προετοιμασμένοι για εξαιρετικά γρήγορη και εξαιρετικά βίαιη δράση. Είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένοι άνθρωποι», ανέφερε ο Ρομπίν μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου.

Σε αυτό απέδωσε και τη δυσκολία στο να συλληφθούν, με τον εισαγγελέα να προσθέτει ότι δεν πρόκειται κατά τη γνώμη τους για «επαγγελματίες», αλλά για «πολύ ακραίους». Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι γίνεται ανάλυση του υλικού από τις κάμερες στο κέντρο της Μασσαλίας. Αστυνομικοί, Γάλλοι με τη βοήθεια Αγγλων και Ρώσων, προσπαθούν να βρουν ανθρώπους που μπορούν να αναγνωρίσουν.

Την ίδια ώρα, οι βρετανικές αρχές έκαναν έκκληση στους φιλάθλους, που έχουν στα κινητά τους τηλέφωνα αντίστοιχο βιντεοσκοπημένο υλικό από τα επεισόδια, να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Οι περισσότεροι από τους 35 που τραυματίστηκαν είναι Βρετανοί, ενώ δύο Ρώσοι απελάθηκαν από τη Γαλλία. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ένας 16χρονος, από τη Βρετανία και ο εισαγγελέας δήλωσε ότι μίλησε προσωπικά με τους ανθρώπους της UEFA, προκειμένου να ακυρωθούν τα εισιτήρια που έχει για επόμενους αγώνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ Euro 2016 Εισαγγελέας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ