Στηρίζει η Google κρυφά την Χίλαρι; -Τι απαντά η εταιρεία - iefimerida.gr

Στηρίζει η Google κρυφά την Χίλαρι; -Τι απαντά η εταιρεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απαντώντας σε ένα βίντεο που έγινε viral στο διαδίκτυο, η Google εξήγησε ότι δεν έβαλε σε λειτουργία κανένα σύστημα υπέρ της Χίλαρι Κλίντον, στην μηχανή αναζήτησης.


Στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, η αντιπαράθεση έφτασε ακόμη και στις μεγάλες πλατφόρμες στο ίντερνετ. Ενα βίντεο παρουσιάστηκε στην περασμένη εβδομάδα στο αμερικανικό σάιτ SourceFed και κατηγορούσε την φίρμα Mountain View ότι είχε τοποθετήσει ένα κρυφό σύστημα υπέρ της Χίλαρι στο σύστημά της μηχανής αναζήτησης. Ο δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο, Matt Lieberman, ανέβασε και στιγμιότυπα από την μηχανή αναζήτησης.

Αυτό το βίντεο του Λίμπερμαν το είδαν 22 εκατομύρια άνθρωποι στο facebook:

Για παράδειγμα, όπως λέει το άρθρο, όταν πληκτρολογείς «Hillary Clinton cri» αυτόματα η Google συμπληρώνει «crime reform» (μεταρρύθμιση για το έγκλημα) ή «crisis» (κρίση) αντί να συμπληρώσει με το «Hillary Clinton crimes» (τα παραπτώματα της Χίλαρι Κλίντον). Κι αυτό, όπως λέει το άρθρο, παρά το γεγονός ότι οι χρήστες ενδιαφέρονταν περισσότερο για τα παραπτώματα της Χίλαρι παρά για τις προτάσεις της στην μεταρρύθμιση του νομικού κώδικα.
«Αν αυτό ισχύει, τότε ντροπή στην Google», έγραψε αμέσως στο τουίτερ ο αντίπαλός της των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ.
Η Google γρήγορα διέψευσε ότι έχει πάρει το μέρος της Χίλαρι. Δίνει μάλιστα εξηγήσεις για το πως λειτουργεί η μηχανή αναζήτησης.
«Η Google δεν παίρνει μέρος υπέρ κανενός υποψηφίου. Οσοι ισχυρίζονται το αντίθετο είναι γιατί δεν καταλαβαίνουν απλώς πώς λειτουργεί το σύστημα. Ο αλγόριθμος που εφαρμόζουμε δεν οδηγεί υπέρ ενός ή άλλου προσώπου ή έρευνας. Οι προβλέψεις που κάνουμε για να συμπληρώσουμε μια φράση στη μηχανή αναζήτησης βασίζονται πάνω σε πολλά δεδομένα, εκ των οποίων ποιό είναι το πιο αναζητούμενο αντικείμενο”, εξήγησε η εταιρεία στο μπλογκ της.
Ο διευθυντής της ομάδας webspam της Google, Matt Cutts, αντέδρασε με μια σειρά από τουίτς:

Στηρίζει η Google κρυφά την Χίλαρι; -Τι απαντά η εταιρεία | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρυφά στηρίζει Χίλαρι Google
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ