Αυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε το γκέι μπαρ στο Ορλάντο [εικόνες] - iefimerida.gr

Αυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε το γκέι μπαρ στο Ορλάντο [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας άνδρας 29 ετών, αμερικανικής υπηκοόητας με αφγανική καταγωγή, ονόματι Ομαρ Ματίν, είναι ο δράστης του αιματοκυλίσματος σε γκέι μπαρ στο Ορλάντο της Φλόριδα των ΗΠΑ.

Η φωτογραφία ενός άνδρα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται είναι ο Ομάρ Ματίν, που έχει αναγνωριστεί ως ο δράστης του μακελειού με τουλάχιστον 50 νεκρούς σε νυχτερινό κέντρο του Ορλάντο, αναρτήθηκε σήμερα σε λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, που συνδέεται με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος,μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Ο άνδρας που διέπραξε την επίθεση στο νυχτερινό κέντρο της Φλόριντας στην οποία σκοτώθηκαν 50 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες» είναι το κείμενο που συνοδεύει την φωτογραφία.

Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως επισημαίνεται από το Ρόιτερς, δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί εάν στην φωτογραφία απεικονίζεται πραγματικά ο Ματίν.

Σε έναν άλλο λογαριασμό στο Twitter που συνδέεται με τη τζιχαντιστική οργάνωση έχουν αναρτηθεί επίσης φωτογραφίες του ίδιου προσώπου και υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους έχουν αναρτήσει μηνύματα όπου εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επίθεση.

Αυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε το γκέι μπαρ στο Ορλάντο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Αυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε το γκέι μπαρ στο Ορλάντο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Αυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε το γκέι μπαρ στο Ορλάντο [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Ο δράστης σκότωσε 50 και τραυμάτισε άλλους 53 - κάποιοι εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση πριν πέσει νεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, οι Ειδικές Δυνάμεις απέσπασαν την προσοχή του δράστη με εκρήξεις, πριν τον ρίξουν νεκρό.

Σύμφωνα με τον βουλευτή Πιτ Κινγκ, πρόεδρο της Υποεπιτροπής αντιτρομοκρατίας και πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο ένοπλος που επιτέθηκε στο νυχτερινό κέντρο Pulse του Ορλάντο ο δράστης είχε εκπαιδευτεί στον χειρισμό όπλων.

Η υποψήφια για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε τη θλίψη της για την επίθεση. "Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόριντα (...) Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια", έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια "βρώμικη" επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Αυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε το γκέι μπαρ στο Ορλάντο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Αυτός είναι ο δράστης που αιματοκύλισε το γκέι μπαρ στο Ορλάντο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ορλάντο δράστης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ