Neue Zürcher Zeitung: ΣΥΡΙΖΑ, ένα νέο κόμμα εξουσίας για την Ελλάδα - iefimerida.gr

Neue Zürcher Zeitung: ΣΥΡΙΖΑ, ένα νέο κόμμα εξουσίας για την Ελλάδα

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για διαδικασία μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung, σε δημοσίευμα με τίτλο «Ενα νέο κόμμα εξουσίας για την Ελλάδα».

Σε αυτό, επισημαίνεται ότι «ο Αλέξης Τσίπρας κάνει ριζοσπαστική αναδιάρθρωση στον ΣΥΡΙΖΑ αποβλέποντας στη διατήρηση της εξουσίας», ενώ ο ανταποκριτής της εφημερίδας από την Αθήνα κάνει λόγο για παλινωδίες του πρωθυπουργού, που έχουν εξασθενήσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Προκειμένου να οδηγήσει το κόμμα στο μέλλον θέλει να μετατρέψει τη μαρξιστική λέσχη συζητήσεων σε ένα κόμμα εξουσίας. Η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας στην αρχή του 2015 και οι εξεγέρσεις και οι συνθηκολογήσεις, με τις οποίες ο Αλέξης Τσίπρας ξάφνιασε τους συμπατριώτες του, έπληξαν σοβαρά τον ΣΥΡΙΖΑ. Προκειμένου να μαζέψει νέες δυνάμεις ο Τσίπρας θέλει να αναδιαμορφώσει τον αλλοτινό συνασπισμό κατακερματισμένων μαρξιστικού προσανατολισμού ομάδων σε ένα νέο αριστερό κόμμα εξουσίας στην Ελλάδα», αναφέρει ακόμη η ελβετική εφημερίδα.

Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι απογοητευμένοι και έχουν παραιτηθεί, γράφει το δημοσίευμα, ωστόσο δεν μεταπηδούν στους ριζοσπαστικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σημειώνεται ότι «για την πολιτική επιβίωση του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ του θα είναι καθοριστικής σημασίας το να αντέξει την αντίφαση μεταξύ αριστερής ρητορικής και εφαρμογής μιας επιβληθείσας από έξω πολιτικής λιτότητας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ