Εμποροι: Αρωμα Χριστουγέννων χωρίς το χρώμα του χρήματος - iefimerida.gr

Εμποροι: Αρωμα Χριστουγέννων χωρίς το χρώμα του χρήματος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι καταστηματάρχες έχουν εδώ και μέρες δώσει χρώμα Χριστουγέννων στις βιτρίνες των καταστημάτων τους για να προσελκύσουν τους καταναλωτές αλλά προς το παρόν το χρώμα του χρήματος δεν το βλέπουν μέσα στα ταμεία τους καθώς παραμένουν άδεια.

Όπως λένε, ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος ήταν μήνες «φτωχοί» και το ίδιο προβλέπουν και για τον Δεκέμβριο με τις πωλήσεις να είναι μειωμένες έως και 20%.

Το τελευταίο τρίμηνο του έτους ήταν κατά πράδοση η καλύτερη περίοδος για τους εμπόρους αλλά όλα αυτά προ..κρίσης. Οι ελπίδες για ανάκαμψη της αγοράς είναι περιορισμένες καθώς δεν υπάρχει πλέον ο δέκατος τρίτος μισθός του δημόσιου τομέα, ο οποίος έπαιζε αποφασιστικό ρόλο στη ζήτηση του Δεκεμβρίου, η ανεργία στον ιδιωτικό τομέα έχει αυξηθεί σημαντικά και ο πενιχρός δέκατος τρίτος μισθός του ιδιωτικού τομέα δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις οι πωλήσεις του Δεκεμβρίου θα είναι μειωμένες κατά 20% - 22% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2012. Είναι προφανές ότι η μείωση των πωλήσεων σε διψήφια ποσοστά έχει άμεση επίπτωση στα έσοδα του Δημοσίου από ΦΠΑ, ενώ εκτιμάται ότι θα αυξηθεί η αξία των ακάλυπτων επιταγών - υπολογίζεται ότι θα είναι μεγαλύτερη των 2,2 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ