«Βαριά» θερινή ατζέντα με το μυαλό στα εργασιακά - iefimerida.gr

«Βαριά» θερινή ατζέντα με το μυαλό στα εργασιακά

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Φορτωμένο πρόγραμμα και σημαντικές επαφές έχει για τον επόμενο μήνα ο πρωθυπουργός, με τη βελτίωση της καθημερινότητας να αποτελεί νούμερο ένα στοίχημα για την κυβέρνηση προτού ανοίξει ο φάκελος με τα εργασιακά.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εργάζονται αθόρυβα, με τις ‘κλειστές’ συσκέψεις στο Μαξίμου για διάφορα ζητήματα να πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση. Και μπορεί η επικοινωνιακή τακτική να εστιάστηκε στις θεσμικές αλλαγές, ωστόσο από την κυβέρνηση δεν κρύβουν ότι έχουν ξεκινήσει από τώρα τις προετοιμασίες για τον επόμενο σκόπελο που σχετίζεται με τις απαιτήσεις των δανειστών για τις εργασιακές σχέσεις.

«Εμείς θα προσέλθουμε στην επόμενη διαπραγμάτευση με βάση τις βέλτιστες πρακτικές» σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι, διευκρινίζοντας ότι βρίσκονται σε άμεση επαφή και με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και με την επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι μια προσπάθεια εξεύρεσης «συμμάχων», ώστε να αποφευχθούν παράλογες απαιτήσεις.

«Κυβέρνηση δεν είναι μόνο νομοθετήματα»

Στους κόλπους του Μαξίμου πάντως, καταγράφεται όλο και πιο έντονα η άποψη ότι πέρα από τις θεσμικές αλλαγές που έχει δρομολογηθεί «προέχει να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών».

«Κυβέρνηση δεν είναι μόνο τα νομοσχέδια», αναφέρουν στο iefimerida.gr αρμόδιες πηγές συμπληρώνοντας ότι στην παρούσα φάση το μεγάλο στοίχημα είναι να βελτιωθεί το δημόσιο και η λειτουργία σε νευραλγικούς τομείς όπως είναι η υγεία, η παιδεία κλπ.

Και η κυβερνητική εκπρόσωπος όμως, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό kontra, αφού παραδέχτηκε ότι και η ίδια ακούει στο δρόμο μουρμούρα και κριτική, δήλωσε πως «η καθημερινότητα είναι αμείλικτη», θέτοντας ως στόχο να αντιστραφεί γρήγορα το τοπίο.


Οι επόμενοι σταθμοί

Με φόντο τα παραπάνω, το «ημερολόγιο» του πρωθυπουργού σε ό,τι αφορά στα ταξίδια που θα κάνει και στις επαφές που θα έχει, διαμορφώνεται ως εξής:

• 17-19/6 : φτάνει στην Ελλάδα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος στις 18 Ιουνίου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Προσφυγικό, Κυπριακό αλλά και μία σειρά από άλλα ζητήματα αναμένεται να βρεθούν επί τάπητος

• 21/6 : ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ Γιούνκερ έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένος του ΣΕΒ. Κατά πληροφορίες με τον κ. Τσίπρα θα βρεθούν μαζί και στο βήμα του ΣΕΒ και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχουν τετ α τετ.

• 22/6 : Μία μέρα μετά, ο κ. Τσίπρας αναχωρεί για το Στρασβούργο. Εκεί, αναμένεται να μιλήσει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το προσφυγικό να βρίσκεται στο επίκεντρο.

• 28/6 : Τελευταίος «σταθμός» για τον Ιούνιο είναι το διήμερο που θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη Σύνοδος των κρατών μελών της ΕΕ. Συνεδρίαση που εκ των πραγμάτων θα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, μετά τη διεξαγωγή του Βρετανικού δημοψηφίσματος.

• 2-6 Ιουλίου: Εκτός Ελλάδος θα βρίσκεται όμως ο πρωθυπουργός και το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθώς την πρώτη του μήνα αναχωρεί για το Πεκίνο και στις 8-9 του μήνα μεταβαίνει στη Βαρσοβία για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αλέξης Τσίπρας κυβέρνηση εργασιακά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ