Στα τάρταρα το Χρηματιστήριο! «Βούλιαξε» στο -4,18% - iefimerida.gr

Στα τάρταρα το Χρηματιστήριο! «Βούλιαξε» στο -4,18%

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Nikos Libertas / SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλες απώλειες κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για συνέχιση της ανόδου μετά την απόφαση του Euro Working Group για τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ.

Οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών, με τις τραπεζικές μετοχές να δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με την αγορά να επηρεάζεται αρνητικά και από την ισχυρή πτώση των διεθνών χρηματιστηρίων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε κάτω από τα επίπεδα των 620 μονάδων και έκλεισε στις 618,67 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,18%.

Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 615,44 μονάδες (-4,68%).

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε πτώση 4,62%, ενώ από τις αρχές του έτους υποχωρεί σε ποσοστό 2,01%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 96,44 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 178.032.639 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 5,32%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 3,25%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο αγορά τράπεζες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ