Εξελίξεις στην έρευνα για το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων -Σε ανακριτή διαφθοράς η δικογραφία - iefimerida.gr

Εξελίξεις στην έρευνα για το κύκλωμα των εκβιαστών δημοσιογράφων -Σε ανακριτή διαφθοράς η δικογραφία

Φωτογραφία: INTIMENEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα δεδομένα στην υπόθεση με το κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων.

Δύο ημέρες πριν από το τραγικό συμβάν που οδήγησε στον θάνατο τον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκο, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του αλλά και σε βάρος των συγκατηγορουμένων του, Τάκη Μουσσά και Χρήστου Φράγκου, άλλαξε χέρια.

Τα στοιχεία που έφτασαν στα χέρια του 1ου τακτικού ανακριτή ήταν τέτοια που τον οδήγησαν να ζητήσει από τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου τη διαβίβαση της δικογραφίας σε ανακριτή διαφθοράς, απαγγέλλοντας μάλιστα συμπληρωματική κατηγορία για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου εμπλεκόμενου κρατικού λειτουργού, σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί καταχραστών.

Συγκεκριμένα, η αλλαγή σκυτάλης έγινε όταν ο ανακριτής πήρε στα χέρια του μία έκθεση που αφορούσε τις διαφημιστικές δαπάνες μίας τράπεζας και μίας ΔΕΚΟ. Από αυτή προκύπτει ότι και οι δύο κατέβαλλαν πολύ μεγαλύτερα ποσά για διαφημιστικά πακέτα σε σύγκριση με άλλα τραπεζικά ιδρύματα ή άλλες ΔΕΚΟ, ποσά που προορίζονταν για Μέσα που είχαν υπό τον έλεγχό τους οι τρεις κατηγορούμενοι.

Δικαστικές πηγές σημειώνουν ότι αυτό που θα ερευνήσει τώρα ο ανακριτής διαφθοράς Κ. Σαργιώτης είναι ποια στελέχη της τράπεζας και της ΔΕΚΟ ευθύνονταν για τη χορήγηση αυτών των πακέτων, ενώ δεν αποκλείεται η έρευνα να «απλωθεί» και σε ιδρύματα ή οργανισμούς που μέχρι σήμερα δεν περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι στην υπόθεση των εκβιαστών έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της διακεκριμένης εκβίασης κατά συναυτουργία, καθώς και της ενεργητικής δωροδοκίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ