Ανησυχία στον ΟΗΕ για την απόφαση του Ισραήλ να αποκλείσει τους Παλαιστίνιους - iefimerida.gr

Ανησυχία στον ΟΗΕ για την απόφαση του Ισραήλ να αποκλείσει τους Παλαιστίνιους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Pixabay
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η απόφαση του Ισραήλ να ακυρώσει τις άδειες εισόδου των Παλαιστινίων έπειτα από μια φονική επίθεση στο Τελ Αβίβ μπορεί να ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, η οποία απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο.

Αυτό ανέφερε σήμερα ο ανώτατος αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ισραηλινός στρατός ανακάλεσε χθες τις άδειες 83.000 Παλαιστινίων για επισκέψεις στο Ισραήλ και δήλωσε ότι θα στείλει εκατοντάδες επιπλέον στρατιώτες στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έπειτα από ένοπλη παλαιστινιακή επίθεση που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων Ισραηλινών στο Τελ Αβίβ.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ρά'αντ Αλ Χουσέιν καταδικάζει την επίθεση αλλά ανησυχεί σοβαρά για την ανάκληση των αδειών "που μπορεί να ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία η οποία απαγορεύεται και το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει το αίσθημα αδικίας και ματαίωσης που αισθάνονται οι Παλαιστίνιοι", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος Ραβίνα Σαμντασάνι.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν την αναστολή 204 αδειών εργασίας προσώπων που ανήκουν στις εκτεταμένες οικογένειες των δραστών και τον αποκλεισμό ολόκληρης της πόλης τους από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, πρόσθεσε.

"Το Ισραήλ έχει την υποχρέωση, η οποία απορρέει από τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ενεργήσει ώστε οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν για τα εγκλήματά τους. Και αυτό γίνεται. Ωστόσο τα μέτρα που λαμβάνονται εναντίον του ευρύτερου πληθυσμού δεν τιμωρούν τους δράστες του εγκλήματος, αλλά δεκάδες --και ίσως εκατοντάδες-- χιλιάδες αθώους Παλαιστινίους", δήλωσε η Σαμντασάνι.

Οι άδειες εισόδου είχαν δοθεί σε Παλαιστινίους από την κατεχόμενη από τους Ισραηλινούς Δυτική Όχθη για να επισκέπτονται συγγενείς τους στην κατεχόμενη και προσαρτημένη από το Ισραήλ Ανατολική Ιερουσαλήμ στη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ισραήλ παλαιστίνη ΟΗΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ