ΝΔ: Η κυβέρνηση κρύβει τα στοιχεία για τις μειώσεις στις συντάξεις -Κατάργησε το «Ηλιος» - iefimerida.gr

ΝΔ: Η κυβέρνηση κρύβει τα στοιχεία για τις μειώσεις στις συντάξεις -Κατάργησε το «Ηλιος»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, θέλουν να γνωρίζουν ποιοι θίγονται και πόσο από τις επώδυνες μειώσεις που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ασφαλιστικό, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αποκρύπτει σκοπίμως τα στοιχεία, καταγγέλλει η Ν.Δ.

Η κυβέρνηση κατάργησε το σύστημα «Ηλιος», που από το 2013 χαρτογραφεί με ακρίβεια όλα τα στοιχεία του ασφαλιστικού. Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Βρούτση, η έκδοσή του γινόταν αδιάλειπτα μέχρι και τον Ιούλιο του 2015. Για πρώτη φορά, ο δημοσιογραφικός, πολιτικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας μπορούσε να παρακολουθεί ανελλιπώς την εξέλιξη και τη δυναμική του ασφαλιστικού μας συστήματος.

Μαζί με αυτούς και ολόκληρη η κοινωνία, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και επιχειρηματικός κόσμος που τους ενδιέφερε άμεσα. Από την 1η Αυγούστου η έκδοσή του σταμάτησε αδικαιολόγητα και αναίτια και κανείς πλέον δεν γνωρίζει τα αναλυτικά στοιχεία του ασφαλιστικού. Ο βουλευτής της ΝΔ σε δήλωσή του σημειώνει:

«Οι ψευδοδημοκράτες και σκοταδιστές της κυβέρνησης, διέκοψαν σκόπιμα τη λειτουργία του συστήματος, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί το πρώτο κύμα των μειώσεων που έφεραν στις συντάξεις από την 1η Αυγούστου 2015 (2% κύριες και 6% επικουρικές).

Σήμερα, καθώς στο τέλος του μήνα Ιουνίου έρχεται το δεύτερο και πιο σκληρό κύμα περικοπών, όπως ΕΚΑΣ, επικουρικές, μέρισμα, κατώτατη σύνταξη, συνεχίζουν να αποκρύπτουν τα στοιχεία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ