Εθνική ομάδα με τρανσέξουαλ παίκτη έκανε την πρώτη νίκη στην ιστορία της [βίντεο] - iefimerida.gr

Εθνική ομάδα με τρανσέξουαλ παίκτη έκανε την πρώτη νίκη στην ιστορία της [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η τελευταία στην κατάταξη της ΦΙΦΑ εθνική ομάδα ποδοσφαίρου νίκησε σε αγώνα για πρώτη φορά από την ίδρυσή της. Έχει μάλιστα στην σύνθεσή της και τρανσέξουαλ αμυντικό.
Η Αμερικανική Σαμόα (ανεξάρτητη της Σαμόα, στον Ειρηνικό Ωκεανό, νοτιοανατολικά της ανεξάρτητης Σαμόα, με 65.628 κατοίκους) έχει και το αρνητικό ρεκόρ με την μεγαλύτερη ήττα στην ιστορία του ποδοσφαίρου (31-0 με την Αυστραλία το 2001).

Η ομάδα της Αμερικανικής Σαμόα πέτυχε την πολυπόθητη νίκη με 2-1 έναντι της Τόγκα (στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Ωκεανίας) που είναι στην 201η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ.
Η Αμερικανική Σαμόα είναι στην 203η θέση της κατάταξης της ΦΙΦΑ και από το 1994 όταν έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι της μετρούσε 30 ήττες με τέρματα 229-12.

Μάλιστα είχε στη σύνθεσή της και τον 23χρονο τρανσέξουαλ αμυντικό Τζόνι Σαελούα! Η ταυτότητά του γράφει Τζόνι, ωστόσο ο ίδιος στην εξωγηπεδική ζωή του κυκλοφορεί ως γυναίκα, με το όνομα Τζαϊγέχ. Παίζει ποδόσφαιρο από τα 14 του και είναι ο πρώτος τρανσέξουαλ που αγωνίζεται σε προκριματικά Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ