«Η Ισπανία σκέφτεται να ζητήσει εξωτερική οικονομική βοήθεια» - iefimerida.gr

«Η Ισπανία σκέφτεται να ζητήσει εξωτερική οικονομική βοήθεια»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση της Ισπανίας εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταθέσει επίσημη αίτηση για διεθνή βοήθεια, ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητά της, δηλώνει στελέχος του κυβερνώντος κόμματος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Δεν πιστεύω πως η απόφαση για αίτημα έχει ληφθεί, αλλά εξετάζεται ως μία από τις επιλογές από το κυβερνητικό επιτελείο. Χρειαζόμαστε, όμως, περισσότερο χρόνο και περισσότερες πληροφορίες για να εξετάσουν την πραγματική κατάσταση των πραγμάτων», δήλωσε στέλεχος του κόμματος στο πρακτορείο.

Ενώ συνέχισε αναφέροντας: «Εάν η Ισπανία κριθεί πως χρειάζεται χρηματοδότηση, είτε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είτε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τότε προτιμούμε να λάβουμε την απόφαση γρήγορα, παρά να αργήσουμε και να δεχθούμε τις πιέσεις των αγορών». Και κατέληξε: «Εάν χρειαστεί να το κάνουμε, πρέπει να το κάνουμε τώρα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ