Σε κατάσταση «πολέμου» η Γαλλία – 45.000 αστυνομικοί ενόψει EURO - iefimerida.gr

Σε κατάσταση «πολέμου» η Γαλλία – 45.000 αστυνομικοί ενόψει EURO

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ημέρα έμεινα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Γαλλίας και η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού.

Οι φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα είναι μεγάλοι και για το λόγο αυτό οι γαλλικές Αρχές έχουν στήσει ελέγχους σε κάθε πιθανό σημείο.

Μετά τη διεξαγωγή του Roland Garros όπου ο κόσμος δέχθηκε αδιαμαρτύρητα όλους τους ελέγχους ασφαλείας κατά την προσέγγισή του στα γήπεδα, οι Γάλλοι είναι έτοιμοι να περάσουν ένα ακόμη τεστ.

Περισσότεροι από 8 εκατομμύρια φίλαθλοι υπολογίζεται ότι θα βρεθούν στη Γαλλία για να παρακολουθήσουν τις 51 αναμετρήσεις. Επί ποδός θα βρίσκονται καθημερινά 45.000 αστυνομικοί, 10.000 στρατιώτες, 15.000 άνδρες εταιρειών Security και 35.000 χωροφύλακες.

Οι έλεγχοι σε σταθμούς μετρού, τρένων, λεωφορείων και φυσικά σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας θα είναι εξονυχιστικοί με τη γαλλική κυβέρνηση να παίρνει όσα μέτρα χρειάζονται ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Ακόμη και αν αυτό σημαίνει εν μέρει ταλαιπωρία για όλους τους φιλάθλους.

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές, χωρίς μάλιστα να έχει ανακοινωθεί αν η παρουσία τους θα περιορίζεται σε συγκεκριμένα μέρη και events.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ