Ντομπρόβσκις: Πιθανή η εκταμίευση της δόσης εντός του Ιουνίου - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Πιθανή η εκταμίευση της δόσης εντός του Ιουνίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επόμενη δόση προς την Ελλάδα είναι πιθανό να εκταμιευτεί εντός του μήνα, υπογράμμισε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του πρακτορείου εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου. «Στα πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης, η Ελλάδα υιοθέτησε μια σειρά μέτρων που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2018. Και η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι με αυτό το πακέτο των μέτρων που ήδη υιοθετήθηκε από την Ελλάδα, αυτό άρχισε να επιτυγχάνεται, και επίσης με αυτό το πρόγραμμα να είναι σε τροχιά, αναμένουμε την Ελλάδα να επιστρέψει στην οικονομική ανάπτυξη το δεύτερο εξάμηνο του έτους», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Βρετανίας εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι για ένα θετικό αποτέλεσμα και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση ενός "όχι", οι διαπραγματεύσεις για αποχώρηση από την Ε.Ε θα μπορούσαν να διαρκέσουν αρκετά χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ