Ο Παυλόπουλος «παγώνει» τα κυβερνητικά σχέδια για δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση - iefimerida.gr

Ο Παυλόπουλος «παγώνει» τα κυβερνητικά σχέδια για δημοψήφισμα για τη συνταγματική αναθεώρηση

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικά απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο σύνδεσης της αναθεώρησης του Συντάγματος με ένα δημοψήφισμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Σύμφωνα με τα Νέα, αμέσως μετά τις δηλώσεις Γεροβασίλη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς το Μέγαρο Μαξίμου ότι υπάρχει «απαγορευτικό» για αλλαγές στον συντακτικό χάρτη της χώρας μέσω δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι αντίθετος σε μία έμμεση ή άμεση, διασύνδεση της αναθεώρησης του Συντάγματος με μια δημοψηφισματική διαδικασία, ενώ θέση του είναι ότι ένας τέτοιος συνδυασμός οδηγεί σε «παραβίαση και πρωτοφανή ευτελισμό» του Συντάγματος.

Συνομιλητές του Προέδρου της Δημοκρατίας που έχουν επικοινωνία με το γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρουν ότι το μήνυμά του λειτούργησε καταλυτικά και απέτρεψε μια προσωπική εμπλοκή του Αλέξη Τσίπρα, η οποία θα στόχευε στη συντήρηση και ενίσχυση του θέματος που αιφνιδιαστικά ανέκυψε.

Πληροφορίες: ΤΑ ΝΕΑ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ