Skype στις φυλακές Λάρισας -Συνομιλία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν οι κρατούμενοι - iefimerida.gr

Skype στις φυλακές Λάρισας -Συνομιλία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχαν οι κρατούμενοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαρανταπεντάλεπτη επικοινωνία μέσω skype είχαν για πρώτη φορά οι κρατούμενοι της φυλακής Λάρισας με τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη.

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), στο πλαίσιο project που υλοποιούν με θέμα, «δημιουργία ηλεκτρονικής εφημερίδας», έθεσαν ανοιχτά ερωτήσεις για την εκπαίδευση στις φυλακές, αλλά και για το ποινικό και σωφρονιστικό σύστημα, έθεσαν προβλήματα και ενημερώθηκαν για τις προθέσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, «είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται μια τέτοια επαφή με κρατούμενους και εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία και για τις δύο πλευρές».

Ο γ.γ. υποσχέθηκε τακτικές συνομιλίες τέτοιου τύπου και με σχολεία άλλων φυλακών, εξαγγέλλοντας την καθιέρωση της «ώρας του κρατουμένου», δηλαδή της εβδομαδιαίας άμεσης επικοινωνίας. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για ανοικτές φυλακές, με ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας.

Πηγή φωτογραφίας: Υπουργείο Δικαιοσύνης

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ φυλακές Λάρισα Skype
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ