Η UEFA αναδεικνύει Πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Γερμανία – Με τη δύναμη των αριθμών - iefimerida.gr

Η UEFA αναδεικνύει Πρωταθλήτρια Ευρώπης τη Γερμανία – Με τη δύναμη των αριθμών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα ιδιαίτερο σύστημα επέλεξε η UEFA για να προβλέψει την εθνική ομάδα, η οποία θα αναδειχθεί Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα γήπεδα της Γαλλίας. Οι αριθμοί και τα στατιστικά δίνουν το στέμμα στην... Γερμανία!

Οι διοργανωτές έβαλαν κάποια στατιστικά στοιχεία κάτω και έφτασαν στην ομάδα, η οποία βάσει των αριθμών, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης.

1. Καμία από τις ομάδες που κατέκτησαν τον τίτλο από το 1968 και μετά, δεν τερμάτισε στη 2η θέση του προκριματικού ομίλου. Ακόμη και η Ελλάδα το 2004 είχε προκριθεί απευθείας ως πρώτη στον όμιλο με την Ισπανία και την Ουκρανία.

2. Η ομάδα, η οποία είχε την καλύτερη επιθετική επίδοση στον προκριματικό όμιλο δεν κατέκτησε ποτέ το τρόπαιο, παρά μόνο η Τσεχοσλοβακία το 1976.

3. Η ομάδα που είχε στις τάξεις της τον πρώτο σκόρερ των προκριματικών ομίλων δεν κατάκτησε ποτέ το τρόπαιο. Μοναδική εξαίρεση ο Μάρκο Φαν Μπάστεν το 1988.

4.Καμία ομάδα που δεχόταν στα προκριματικά περισσότερα από ένα γκολ ανά παιχνίδι, δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τον τίτλο.

5. Από το 1996, όταν και οι ομάδες που συμμετέχουν στο EURO βρίσκονται σε γκρουπ δυναμικότητας πριν από την κλήρωση της τελικής φάσης, καμία δεν έχει πάρει το τρόπαιο από το 2ο γκρουπ, ενώ περισσότερες φορές το έχουν κατακτήσει συνολικά εθνικές ομάδες από το 3ο και το 4ο γκρουπ δυναμικότητας, παρά από το πρώτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ UEFA Euro 2016 Γερμανία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ