Αντίδραση Λοβέρδου για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Παραποιεί την αλήθεια - iefimerida.gr

Αντίδραση Λοβέρδου για την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ: Παραποιεί την αλήθεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την προσβολή της Αγιάς Σοφιάς έκανε τα πράγματα χειρότερα, εκτιμά ο Ανδρέας Λοβέρδος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Αγκυρας, ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για παραποίηση της αλήθειας στο θέμα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών, ενώ κάνει λόγο για προσβλητικές αναφορές σε «μουσουλμανική κοινότητα» που θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον της Τουρκίας.

Αναλυτικά το σχόλιο του Α. Λοβέρδου

«Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την εκ μέρους της Τουρκίας προσβολής ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της Αγίας Σοφιάς, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αφενός διότι επιβεβαιώνει απόλυτα τις έντονες ανησυχίες μας για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας από την πλευρά της Τουρκίας κι αφετέρου γιατί επιχειρείται η αλλοίωση της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά τη στάση της ελληνικής Πολιτείας σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας. Ως προς το τελευταίο θέμα να σημειωθεί, πως η Ελλάδα προστατεύει την ακώλυτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας όλων των γνωστών θρησκειών κι εκσυγχρονίζει συνεχώς το νομοθετικό και διοικητικό της πλαίσιο. Η τελευταία μάλιστα προσαρμογή του 2014 επαινέθηκε από όλον τον πλανήτη. Η προσπάθεια, λοιπόν, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να παραποιήσει την αλήθεια θα πέσει στο κοινό. Και οι προσβλητικές του αναφορές στη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης γίνονται μπούμερανγκ εναντίον της ίδιας της Τουρκίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ