Γεννηματά: Ναυτιλία είναι η μεγάλη δύναμη για την ισχυρή Ελλάδα - iefimerida.gr

Γεννηματά: Ναυτιλία είναι η μεγάλη δύναμη για την ισχυρή Ελλάδα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη ναυτιλιακή έκθεση των «Ποσειδωνίων» επισκέφθηκε το πρωί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, συνοδευόμενη από τα στελέχη του τμήματος Ναυτιλίας του κόμματος και ειδικούς συνεργάτες της.

Εκεί έγινε δεκτή από τον εκτελεστικό διευθυντή της έκθεσης, Θεόδωρο Βώκο.

Ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους εάν υπάρχει η δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα, προκειμένου η ναυτιλία να συνεισφέρει στην ανάπτυξη και την απασχόληση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Τα "Ποσειδώνια" μάς δίνουν τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουμε τι δυνατότητες έχουμε ως χώρα, πέρα από τα μνημόνια, αυτό που λέμε τόσα χρόνια. Το μνημόνιο από μόνο του δεν μπορεί να μας δώσει τη λύση. Ναυτιλία είναι η μεγάλη δύναμη για την ισχυρή Ελλάδα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη, αλλά και για την απασχόληση. Γι' αυτό και δίνουμε έμφαση στην παιδεία, στην καινοτομία και στην προσέλκυση νέων ανθρώπων στο ναυτικό επάγγελμα, στη βελτίωση των υποδομών και στον εκσυχρονισμό της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας. Θέλουμε περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία και περισσότερους Έλληνες να δουλεύουν σε αυτά. Νομίζω ότι κλειδί σε όλα αυτά είναι η διαβούλευση με τον ναυτιλιακό κλάδο.

Η κ. Γεννηματά επισκέφθηκε περίπτερα ξένων χωρών, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, του λιμανιού του Πειραιά, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Ναυτικού Επιμελητηρίου και αντιπροσωπειών.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φώφη Γεννηματά Ποσειδωνία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ